modern berendezés

2019.08.10. 11:30

Kistraktorral bővült a géppark Kulcson

Augusztus 6-án Kulcs településen a faluház mögötti közösségi téren került átadásra az a multifunkciós Antonio Carraro Tigre 4400 F típusú kommunális traktor, amelyet az önkormányzat által korábban beadott közel 13 millió forintos, nyertes pályázatból befolyt összegből vásároltak meg.

Török Tímea

Az átadásnál jelen volt Jobb Gyula polgármester, Fejes Balázs alpolgármester, valamint a forgalmazó Agrolánc Kft. ügyvezető igazgatója, Szemerei Károly.

– Nagy előrelépés ez a település életében, hiszen a közterületek és zöldfelületek gondozására, karbantartására eddig rendelkezésre álló gépparkunk és emberállományunk erősen behatárolt volt, külsős vállalkozó állandó jellegű bevonására pedig nincs kellő anyagi fedezete az önkormányzatnak – tájékoztatott bennünket Jobb Gyula, Kulcs polgármestere.

A géppel könnyebb lesz a zöldterületek gondozása Török Tímea

A megvásárolt modern berendezés azonban (amely egyebek közt függesztett hidraulikus karos rézsűvágóval, rugós talajkövetéssel, függesztett gréderlappal és professzionális aprítógéppel is rendelkezik) megkönnyíti majd az önkormányzatnak Kulcs közterületeinek rendben tartását.

Szemerei Károly (b) kívánt jó munkát az új traktor átadásakor Jobb Gyulának. Mellettük Fejes Balázs (j)

A helyszínre érkezve a beüzemelésről és a traktor kezeléséről tartott elméleti oktatást Rádi Roland, a forgalmazó cég szerviztechnikusa, Kulcs településgondnokának, Pulai Tibornak és munkatársának, Gál Zsoltnak, majd a Császár-tanya mögötti területen folytatódott az oktatás gyakorlati része.

– A géppark műszaki tartalma úgy került összeállításra, hogy a meglévő, jelenlegi eszközparkkal, munkagépekkel és kéziszerszámokkal mind funkciójukban, mind kialakításukban együtt lefedjék az önkormányzat vonatkozó fenntartási munkáinak hatékony elvégzéséhez szükséges eszközeinek a körét. A kiválasztott géptípusok a piacon elérhető egyik legkorszerűbb, ipari kivitelű eszközöket képviselik, amelyekkel teljes körű, minőségi, hatékony és üzembiztos munkavégzés valósítható meg. Terveink között szerepel az új berendezésekkel kompatibilis hótoló lap beszerzését is – tájékoztatta lapunkat Fejes Balázs, Kulcs település alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában