augusztusi tájékoztató

2019.08.02. 18:00

Ercsi elágazás-Pusztaszabolcs vonalszakasz korszerűsítése

A fejlesztés részeként 12,20 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik.

duol.hu

Budapest, 2016. szeptember 23. Kelenföld vasútállomás 4. vágányára megérkezik a MÁV Start Zrt. Budapest Déli pályaudvaráról Martonvásárra tartó zónázó személyvonat modern szerelvénye. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI/MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az E-P Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg, adta hírül a pusztaszabolcs.eu. A pálya 160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Iváncsa megállóhelyen és Pusztaszabolcs állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

Vállalkozó augusztus havi kivitelezési tevékenységei:

Iváncsa állomás:

Az állomás jobb – felvételi épület felőli – oldalának átépítése folyamatban van, melynek keretében földmunkát, vágányépítést, peronépítést, felsővezeték és műtárgyépítési munkákat végez a Vállalkozó.

Pusztaszabolcs állomás:

Az állomás bal – Stadler telep felőli – oldalának átépítése folyamatban van, továbbá a Pusztaszabolcs – Dunaújváros vonal átépítése befejeződik. Kezdetét veszi a Pusztaszabolcs – Szabadegyháza vonal átépítése, melynek keretében földmunkát, vágányépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.

Közúti forgalomkorlátozások:

A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és a Sport utcában.

- A Váli víz és Beloiannisz közötti földutas útátjáró tervezetten 2019.08.01 – 2019.08.13 között, az útátjáróhoz csatlakozó szakaszok átépítése miatt kerül lezárásra.

- Az Iváncsa és Pusztaszabolcs állomások közötti földutas útátjáró tervezetten 2019.08.19 – 2019.08.31 között az útátjáróhoz csatlakozó szakaszok átépítése miatt kerül lezárásra.

Vasúti közlekedés:

Tervezetten 2019.08.05 – 2019.08.25 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe, ennek keretében Pusztaszabolcs – Szabadegyháza, valamint Pusztaszabolcs – Zichyújfalu között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kérjük, a pontos menetrendi információkért, keresse fel a MÁV Zrt. honlapját (www. mavcsoport.hu).

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező E-P Konzorcium által működtetett [email protected] e-mail címre, illetve a +36 20 231 35 42-es telefonszámra várjuk!

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában