Ötven évvel ezelőtt végeztek

2019.07.04. 12:00

Az első iváncsai aranyballagás: meghatódva

A Dr. Fejérpataky László Általános Iskolában is lezajlott a tanévzáró ünnepély és a ballagás június 22-én – számol be az eseményről Balhegy Gabriella Katalin intézményvezető.

duol.hu

Ebben az évben először sikerült az 50 évvel ezelőtt végzett diákokat megszólítani úgy, hogy a 44 főből 19-en eljöttek a rendezvényre. Az 50-es jelzésekkel ellátott székeken gyülekeztek fegyelmezetten már 10 órától. Türelemmel végighallgatták az intézmény eltelt tanévéről szóló mondatokat, tapsoltak a kitűnő tanulóknak, díjazottaknak.

Az ötven évvel ezelőtt végzettek közül 19-en jöttek el a találkozóra
Fotók: amatőr felvételek

Felállva hallgatták végig az 1969-ben végzettek névsorát, akik 44-en voltak. Kistablóval, iskolajelvénnyel, virággal és verssel köszöntötték a jubilálókat, akik nagy örömmel vettek részt az ünnepség utáni beszélgetésen, ahol egy kis időre újra a régi diákok lehettek.

Meghatódva hallgatják a műsort

Az aranyballagás ötletadója Nagyné Koller Szilvia volt, a szervezés sikere pedig az egyik hajdani osztálytárs, Jakab Erika érdeme. Mint az intézményvezető megjegyezte: – Reméljük, hogy egy szép hagyomány kezdete volt ez a júniusi nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában