a szebb környezetért

2019.06.17. 19:00

Újszülöttek ligetének avatása

2019. június 15-én avatta fel Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2018-ban Perkátára született gyermekek Újszülött Ligetét.

Horváth Dóra

A kezdeményezés 2009-ben indult képviselői ötletre a településen, s azóta is tart a hagyomány, írja a perkata.hu. Az idei évben immár a 11. ligetet avatta fel az önkormányzat. A ligeteket a Szivárvány Óvoda környékére koncentrálta a falu vezetősége, így kívánták még szebbé tenni annak környezetét, továbbá azért is ez vált célponttá, mivel itt nevelik a legkisebb perkátaiakat a településen.

A 10 órakor kezdődő eseményt Somogyi Balázs polgármester nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent szülőket és gyermekeket, s elmondta, hogy nagy öröm számukra minden évben a ligetavató, hiszen Perkáta legifjabb lakóit ünneplik vele.

Fotók: perkata.hu

Ezt követően Bogó Anikó alpolgármester kisfiával, Attilával vezette a meghívottakat a nekik szánt fákhoz, melyeket a vállalkozó szellemű édesapák ültettek el a Szivárvány Óvoda udvarán. A liget avatón Cseréné Marczal Zsuzsanna, intézményvezető fogadott mindenkit, a melegre való tekintettel ásványvízzel is készültek a gyerekeknek és a szülőknek, akik megtisztelték jelenlétükkel az ünnepséget. A fák elültetését követően még lehetőség nyílt a kicsiknek kipróbálni az óvodai játékokat, majd a rendezvény a közös fénykép elkészítése után lezárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában