Változik a forgalmi rend, az építkezés hétfőn kezdődik

2019.06.25. 11:30

Új parkolók lesznek a Gábor Áron utcában

Új parkolók építése kezdődik a Gábor Áron utcában. Az építkezés miatt a forgalmi rend változására kell számítaniuk a közlekedőknek.

Körmendi Erzsébet

A Kivitelező DVG Zrt. a parkolók I. ütemének építése kapcsán a Gábor Áron utcát teljes szélességében lezárja a Bólyai I. utcától a Gábor Áron utca 13. vonaláig. A Gábor Áron utcában a 13-tól a Bercsényiig terjedő szakaszon kétirányú forgalom lesz megengedett az Aprók Háza Óvoda megközelíthetősége érdekében.

Útlezárásra is számítsanak a Gábor Áron utcában
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Vörösmarty utca forgalma is módosul: a parkolók kivitelezésének I. üteme alatt az egyirányú forgalmi rend iránya megfordul, az Esze Tamás utca felől lehet majd behajtani.

A forgalmi rend ki lesz táblázva, a DVG Zrt. június 25-én, azaz ma kezdi kihelyezni a táblákat. Az építési munkák előreláthatólag július 1-jén, tehát jövő héten hétfőn kezdődnek.

Vezessenek figyelmesen és türelmesen!
Fotó: illuszráció

A közgyűlés múlt heti ülésén döntött a Gábor Áron utcai parkolók építéséről. A tervek szerint az óvoda udvara előtti járda áthelyezésével 22 merőleges és két párhuzamos parkolóhely alakítható ki. A kivitelezéshez szükséges forrás jelentős részét, 36 millió forintot a közgyűlés a város ez évi költségvetéséből biztosította, további egymillió forintot pedig a zöld rendelő átépítési keretéből parkolóhelyek kialakítására szánt összegből csoportosított át erre a munkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában