Újságíró-palánták találkoznak ismét

2019.06.22. 14:00

Séta-tábor a kalandparkban

Idén is a Sobri Jóska Kalandpark ad otthont négy megye középiskolás újságíró-palántáinak a táborozáshoz.

Tóth B. Zsuzsanna

A tanév Sajtó és Tanulás (Séta) programja keretében legjobban publikáló és fotózó Vas, Zala, Fejér és Veszprém megyei középiskolások érdemelték ki a háromnapos táborozási részvételt. Lapcsoportunk immár sok éve hagyományos programja során elő-

adások és vetélkedők várnak a táborozókra az egyébként is sok élményt kínáló helyszínen. A holnap, vasárnap kezdődő táborban különféle elő- adások várják a résztvevőket, és játékos elméleti vetélkedőn méretnek meg. Pachmann Péter a médián keresztül látható világról beszél, Jánossy Gábor rejtvénykészítő, illetve a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke a médiapiacot mutatja be, Halász Sándor tanár Film és hang címmel tart előadást.

A tavalyi Séta-táborban is sok érdekes előadás várt a diákokra Kislődön
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

Hétfőn Szauder Rita a trendekről és az online világról szól majd, Juhász Bálint és Rozmán László mint régi sétások mutatkoznak be és beszélnek az általuk már jól megismert médiáról, este pedig Balázs Géza a digitális kultúra, a digitális olvasás témáját boncolgatja majd. Kedden, táborzárás előtt vetélkedő vár a diákokra, majd szórakozhatnak, kikapcsolódhatnak a kalandparkban. A programokról a diákok tudósításokat írnak, gondolataikról vallanak, a legjobb írásokat és fotókat pedig lapunk is közli keddi száma egy teljes oldalán. A tábor legjobb írását és fotóját készítő fiatal pedig külön elismerésben részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában