25 éve írtuk

2019.06.18. 08:30

Fórum a patikákról – mitévők legyenek?

Körmendi Erzsébet

A patikákkal kapcsolatosan új helyzet alakult ki az állam és az önkormányzatok három éve tartó vitájában – írta lapelődünk, „a hírlap” 25 évvel ezelőtt, június 14-én, kedden megjelent számában. A legfelsőbb bíróság az 1972. évi egészségügyi törvényre alapozva precedens értékű ítéletet hozott, miszerint a gyógyszerellátás alapvető egészségügyi szolgáltatás, az ezt szolgáló vagyon az önkormányzatokat illeti. Minderre dr. Gamauf András, a Fe­jér Megyei Vagyonátadó Bizottság elnöke hívta fel a figyelmet a városházán, amikor a Fejér megyei polgármesterek fórumát tájékoztatta a patikaprivatizáció eddigi procedúrájáról, a szövevényes jogi helyzetről, a Belügyminisztérium új álláspontjáról, az ÁVÜ visszavont intézkedéseiről, valamint arról, miben kell(ene) egyetérteniük az érintett önkormányzatok legalább felének addigra, amikor döntési helyzetbe kerühetnek az új eljárásban.

Hozzátette az újságíró: Mivel az önkormányzatoknak várhatóan lehetőségük lesz kérni a településükön lévő patika tulajdonba adását, a nagykereskedelmi funkciót betöltő megyei központból való tulajdonrészt, a polgármesteri fórum bizottságot választott, amely magára vállalta a döntés-előkészítés feladatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában