25 éve írtuk

2019.05.08. 08:00

Még javában tart a privatizáció...

Hamarosan pályázatot ír ki az Állami Vagyon­ügynökség (ÁVÜ) a tulajdonában lévő 26-os Építőipari Rt. eladására – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. május 7-én címlapján elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

– Erről, s az adóskonszolidációjukról is döntött az ÁVÜ igazgatótanácsa a hét közepén megtartott értekezletén. Mit is jelent ez a döntés a cég életében, további sorsában?

– Elég régóta húzódott már az adóskonszolidációs pályázatunk elbírálása, de nem egy egyszerűen kezelhető adósságállománnyal rendelkezünk – mondta akkor a lap tudósítójának Botond Gábor, a 26-os elnök-igazgatója.

Szintén a huszonöt évvel ezelőtt, május 7-én megjelent lapszámból származó hír: A papíripari Vállalat és az Állami Vagyonügynökség képviselői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a magyar papíripari cégek privatizációjából tavaly 1,8 milliárd forint bevétel származott, amiből 1 milliárd forint készpénz volt. Előtte nyolc papírgyárat értékesített az ÁVÜ, illetve a Papíripari Vállalat. Jelenleg a papíripar két legnagyobb társaságának, a Dunapack Rt.-nek és a Szolnoki Papír Rt.-nek a privatizációja még kétséges. A Dunapack Rt. többségi tulajdonának eladásáról az ÁVÜ közvetlen tárgyalásokat folytat.

Címkék#25 év#dh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában