Remekül sikerült a 35. Dunaújváros – Mezőfalva – Dunaújváros Bringatúra!

2019.05.13. 07:00

Ez az egyik legjobb közösségi kaland ebben a városban

A szokásos nagy sikerrel, rengeteg résztvevővel zajlott le a hagyományos tavaszi bringatúra szombaton Dunaújváros és Mezőfalva között.

Pekarek János

Ezúttal az időjárás sem hagyta cserben a 35. Bringatúra szervezőit, a városi önkormányzatot és a Tourinform irodát: gyönyörű, kellemes időben gyülekeztek a Városháza téren a Mezőfalvára induló kerékpáros kirándulás, családi túra, sportesemény, közösségi kaland résztvevői. Amely ezúttal közel tökéletesnek volt mondható, mindenesetre minden nagyobb galiba nélkül zajlott, egy-két karcolást leszámítva.

Jól sikerült a bemelegítés is az indulás előtt, s igaz, hogy akadt olyan (felnőtt), akinek gondot okozott a regisztráció, bár ennél könnyebben megvalósítható dolog aligha akadt aznap, végül még ez az illető is elindulhatott.

Pontban kilenc órakor ismét a kerekesszékét kézzel hajtható kerékpárral kombináló Lemes István Krisztiánnal az élen elindult a mezőny, végig a Dózsa György úton.

Szombaton reggel kilenc órakor rajtolt el a bringatúra népes mezőnye
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Nagyvenyim után Mezőfalva Szőlőhegynél már jócskán széthúzódott a mezőny, így a Piac téri pihenőbe tumultus nélkül érkeztek a kerékpárosok. A hűs, ligetes fák alatt ásványvíz, büfé és kerékpáros gyorssegély várta a megfáradt vándorokat. Sokan jöttek családostul pici vagy nagyobb gyerekekkel, és szépen teljesítették a távot az idősebb korosztály tagjai is. Az idén nem egy induló először tett próbát a kilométerek legyűrésére. Mások pedig rendszeres látogatói a dunaújvárosi bringatúrának. Természetesen kerestük a különlegesen érdekes történeteket. Például a tizenhárom hónapos Nógrádi Dorka a testvéreivel és szüleivel Bicskéről érkezett. A nyolc­éves Nahóczky Flóra Gyömrőről több mint száz kilométert tett meg, hogy itt lehessen a dunaújvárosi nagypapájával, Molnár Józseffel. Prémusz Zoltánné, aki 2005-óta rendszeres résztvevője a programnak másfélszer is letekerte a szakaszt, hiszen reggel járművel ment városi induláshoz, kikerekezett és vissza, majd haza is két keréken teszi meg az utat. Remélhetőleg, vele együtt még sokan baleset nélkül.

Idilli pillanatoknak is tanúi lehettünk az indulás előtti percekben a Városháza téren
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első visszaérkező 11 óra 40 perckor Sitkei Noel Dominik, a Bánki középiskola 9. osztályos hallgatója volt, akinek ezúton is gratulálunk.

Ezúttal is akadtak, akik útközben feladták a kerékpározást és buszra szálltak. Az őket szállító jármű azonban visszafelé meghibásodott, és egy másik járművet kellett küldeni az utasokért – ez volt az egyetlen baki.

A tombolasorsoláson a bringatúra 1237 indulója vehetett részt. Közöttük 52 darab, jórészt a dunaújvárosi vállalkozók által felajánlott ajándékcsomagot sorsoltak ki, összesen mintegy nyolcszázezer forint értékben. A fődíj két kerékpár volt. Külön díjazták a legfiatalabb résztvevőt: Nógrádi Dorkát, aki 2018. április 18-án született és édesanyjával tette meg az utat. A legidősbb indulók Kovács Tiborné, illetve Kiss Mihály voltak. A legtávolabbról érkező a már említett Nahóczky Flóra volt. A legnépesebb bringatúrázó családnak a Nógrádi-família bizonyult: heten kerekeztek!

Közel kétezren kerekeztek el Mezőfalváig
Fotó: Horváth László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában