A lakók biztonsága érdekében

2019.05.20. 19:00

Amint meglesznek a kamerák, visszakerülnek a konténerek is

Gyönyörű tisztaság, pedáns rend. Elvitték a Barátság városrész elejéről a szelektív hulladékgyűjtő konténereket. Mindezt azonban csak ideiglenesen tették, tudtuk meg a körzet önkormányzati képviselőjétől.

Várkonyi Zsolt

Gombos István megkeresésükre elmondta, hogy a területre térfigyelő kamerarendszert telepítenek, amely egyben lehetőséget biztosít majd arra is, hogy az illegális szemétlerakókat „távol tartsák” ettől a szelektív hulladékgyűjtő szigettől. Rendre 3-5 köbméternyi szemetet kellett hétről hétre elszállítani erről a helyről.

A Barátság városrészbe visszakerülnek majd a szelektív gyűjtők
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A térfigyelő kamera elsősorban az ott lakó emberek biztonságát és biztonságérzetét erősíti majd, de a mostani intézkedések egyúttal lehetőséget biztosítanak majd arra is, hogy a szelektív hulladékgyűjtő használata az arra előírt módon, rendeltetésszerűen működhessen. Amint arról már többször írtunk, ehhez nemcsak a szolgáltató munkájára van szükség, hanem a megelőzés érdekében ránk, fogyasztókra is komoly felelősség hárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában