előadások, esettanulmányok

2019.05.21. 09:00

A MAGÉSZ XV. konferenciáját rendezik az egyetemen

Ismét, mondhatni: hagyományosan nálunk rendezi meg immár XV. Acélszerkezeti Konferenciáját a MAGÉSZ, a Magyar Acélszerkezeti Szövetség.

Pekarek János

A konferencia ezúttal csak egynapos lesz: május 23-án, csütörtökön, reggel 9 órától kerül rá sor. A helyszín a Dunaújvárosi Egyetem.

Az első napirendi pont természetesen az elnöki megnyitó, amelyet a tisztséget viselő Aszmann Ferenc mond el. Az egyetem nevében dr. Palotás Béla rektorhelyettes köszönti az összegyűlteket.

Az első előadás a nemzetközi acélpiac aktualitásaival, várható alakulásával foglalkozik, s dr. Móger Róbert, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés elnöke tartja.

A továbbiakban a tervek szerint szó lesz egy esettanulmányról a Dutrade Zrt. személyre szabott szolgáltatásaival kapcsolatban, a lángegyengetés hatásáról a nagyszilárdságú acélok mechanikai tulajdonságaira, innovatív öszvér- és hibridgerendák fejlesztéséről, egy ikonikus szabadtéri színház acélszerkezetéről, acél-üveg szerkezetekről, közelebbről az acél szerepéről az üveghomlokzatokban, egy felnőtté vált „kistigrisről”, azaz Szingapúrról, a Puskás Ferenc Stadion acél tetőszerkezetének kivitelezéséről, a komáromi Duna-híd tervezéséről és kivitelezéséről, vasúti acél Langer-híd tervezéséről az M6-os autópályára, és szabad formájú rácsos acélszerkezet alkalmazásáról gyalogos híd esetén.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában