25 éve írtuk

2019.05.28. 09:00

A 26-os építők utolsó közgyűlése

Tegnap tartotta állami vállalatként talán utolsó közgyűlését a 26-os Építőipari Részvénytársaság, amelynek reorganizációjáról, adósságainak rendezéséről nemrég határozott az ÁVÜ – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. május 28-án címoldalán elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

– A tulajdonosok elfogadták az rt. tavalyi mérlegét, az abban foglalt nagymértékű veszteséget öt évre elosztotta a részvénytársaság. A reorganizációs tervvel kapcsolatban az ÁVÜ képviselője közölte a tulajdonosokkal az igazgatótanács legutóbbi döntését: a vagyonügynökség hatvanmillió forint értékben „megveszi” a bankoktól az rt. adósságait. Továbbá határozott arról is, hogy a konszolidációs jegyzőkönyv aláírását (határidő június 15.) követő 30 napon belül a részvénytársaság privatizációjára ki kell írni a pályázatot.

A vízmű Duna sori szenny­víztisztítója alatt, a Duna motelnél levezető csatorna és nyitott árok mellett terjengő intenzív szag nem a legjobb reklám a városnak... A város szennyvízgondjaira természetesen a valódi megoldás az a biológiai szennyvíztisztító lesz, amelynek tanulmánytervei decemberre elkészülnek, és az előírások szerint 1997-re felépül majd a teljes objektum is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában