Dunaföldvár

2019.04.09. 09:00

Tavaszi szemétszüret az egyesület szervezésében

Az AztaKeservit Értékőr Egyesület ötödször invitálja szemétszüretre mindazokat, akik tenni szeretnének a környezet tisztaságáért, és egyben igazi közösségi élményre is vágynak.

L. Mészáros Irma

Fotó: aztakeservit.com

Az április 13-án megrendezendő akciójuk során szelektív gyűjtéssel megtisztítják a Duna-partot és Dunaföldvár környékét az illegális szemétlerakásoktól. A szemétszüret napján 8 órától az egyesület Duna-parti Békebázisán (a Mély útnál jobbra, a Ladi pincén túl) várják a regisztrációra a tettre kész fiatalokat és idősebbeket, családokat, baráti társaságokat, civil szervezeteket. Aztán torna és reggeli következik. 10 órakor indulnak ki a csapatok a helyszínekre. Az eszközöket a szervezők biztosítják. A nap során lovas futárok is segítik az aktivistákat. A munka után – mint az igazi szüreten – megvendégelik a résztvevőket. Majd 17 órától műsor és koncertek szórakoztatják őket. Fellép a Löfan Mazsorett, a cigándi Sarkantyús néptánccsoport, Szávolovics Gabriella népdalénekes és a Junkie Jack Flash formáció, és meglepetésvendég is érkezik. A pihenőidőben öko­kvíz várja a résztvevőket, másnap kenuzásra és tereplovaglásra is lehetőség lesz.

Fotó: aztakeservit.com

A szemétszüreteken kívül a földvári Kecskeugrató és az iskolakapu, valamint az újvárosi Aranyvölgyi úti palánkfal egyedi festéséről is az AztaKeservit jut eszünkbe.

Jó buli lesz! Mert így is lehet – állítják. Az a százötven ember, aki tavaly 45 köbméternyi szemetet összeszedve már részese volt az eseménynek, tudja ezt. De hívnak, várnak mindenkit, nem csak a földváriakat. Az esti programokon azokat is örömmel látják, akik más elfoglaltságuk miatt nem tudnak részt venni a szemétszedésben. Üljük meg együtt a szemét halála feletti tort – üzeni Ferenczi Zsolt, az egyesület vezetője.

Az AztaKeservit Értékőr Egyesület tagjai vallják, hogy a felelősen gondolkodó ember észreveszi, mit tehetne, és meg is teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában