A lakók érdekében

2019.04.18. 07:00

Gombos István képviselő fejlesztésekről, feladatokról

Stílszerűen a József Attila utcai helyszíni bejáráson tájékoztatta lapunkat az 1-es számú belvárosi körzet eddig megvalósult fejlesztéseiről és a közeljövő feladatairól Gombos István, a terület önkormányzati képviselője.

Várkonyi Zsolt

Gombos István pontosan tudja, hogy mindig van és lesz is tennivaló, ám mindezt lépésről lépésre, a körzetben lakók véleményének megismerésével lehet és kell megvalósítani. Elmondta, hogy a korábbi időszakban tervezett felújítások mára megvalósultak.

Gombos István, városunk alpolgármestere, ezúttal a belvárosi körzet képviselőjeként tájékoztatott Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezek között említve a tájékoztató helyszínéül szolgáló József Attila utcai járda térkövezését, vagy a már korábban a Kodály és Nagy Imre utcai kereszteződésnél kialakított parkolóhelyeket. Ez egy kis lépés a parkoló kérdéskörben. A képviselő ugyanis elmondta, hogy az utóbbi tíz évben ötezer autóval több lett a városban. A képviselő kiemelte a kis és nagy Vasmű út közötti terület parkosítását, esti megvilágítását, a Martinász szobor és a város közkedvelt kis mozdonyának, Mukinak, valamint az Aratók szoborcsoport környezetének rendezését, pihenőhellyé alakítását. A Barátság városrészi, Barátság úti akadálymentesítés kialakítását az ott lakó idős emberek közlekedésének elősegítése és a területen lévő két szociális otthon is indokolttá tette. A képviselő elmondta, hogy a járdafelújítási program már a jövő héten szerdától – a munkaterület átadásával – az Ady Endre utca páros oldali részén folytatódik, ahol a munkák elvégzése alatt kérik az ott lakók türelmét, megértését. Gombos István jelezte, hogy a Barátság út Lidl Áruház felőli behajtójánál térfigyelő kamera lesz beüzemelve, amelynek elsődleges funkciója a körzet biztonságának növelése lesz, s bízik abban, hogy a kamera jelenlétének visszatartó ereje lesz a szelektív hulladékgyűjtők körül kialakult állapotok megszüntetésében, adott esetben pedig az illegálisan szemetet lerakók szankcionálásában is.

A képviselő elmondta, hogy a jövőben is folytatja a megkezdett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában