Egy kisiskolást is megérintett a rendőrök története

2019.04.15. 11:30

Fogalmazás készült a példás téli esetről

Január végén adtunk hírt arról az esetről, mikor Kiss Piusz rendőr törzszászlós és Polák Norbert rendőr főtörzs­őrmester szolgálatteljesítés közben segítséget nyújtott egy idős asszonynak.

Tóth Alexandra

A két körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy egy néni igyekszik egy Dózsa György úti üzlet felé, ám kora miatt nagyon nehézkesen mozog. Kiss Piusz és Polák Norbert azonban segítettek neki eljutni a céljához. Egy szemfüles közlekedő lencsevégre kapta az esetet, és megosztotta azt egy helyi érdekeltségű Facebook-oldalon. Mi megkerestük az érintett rendőröket, és történetük nyomtatásban és online is megjelent nálunk.

Polák Norbert, Ignácz Jázmin Laura, Kiss Piusz
Fotó: amatőr

A cikk bejárta az internetet, és a rengeteg olvasó között akadt egy solti kislány is. Ignácz Jázmin Laura a solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola negyedikes tanulója, a közelmúltban pedig osztálya azt a feladatot kapta, hogy „Hős születik” címmel írjanak házi feladatot. Laura fogalmazásában Kiss Piusz és Polák Norbert esetét mesélte el. Az egész osztályt meglepte, hogy az eset után a rendőrök meglátogatták őket az iskolában és még ajándékkal is kedveskedtek a kislánynak.

Kiss Piusz István és Polák Norbert hivatásuk szépségeiről és nehézségeiről számolt be lapunknak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában