Babszem Jankó levelei

2019.04.26. 17:30

Felrajzolták magukat a paszulyfa ágára

Pályázati felhívást tett közzé az év elején 1–8. osztályos tanulók részére a CsupaCsoda Birodalom Népmesepont Rajzverseny a Paszuly­fára – Babszem Jankó levelei címmel. Már túl vannak az eredményhirdetésen.

Balla Tibor

A Munkásművelődési Központban működő Népmesepont első rajzpályázatán illusztrációkat vártak A Kiskondás és Ribike című népmeséhez. Összesen 113 beérkezett pályaműből kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Minden jelentkező emléklapot kapott, valamint kiosztották a gyémánt, arany, ezüst és bronz paszulydíjakat is. A pályamunkák már az első emeleti folyosót ékesítik. Kivéve persze a kilenc díjazottét, az ő munkáik hová is kerülhettek volna máshová, mint egyenesen a paszulyfára? Merthogy olyan sok remek rajz érkezett be, hogy három helyett a kilenc legjobbat választották ki.

Szerdán délután a Népmesepontban mégis csak nyolc gyermek és szülei várakoztak, hogy Kováts Rózsa, az MMK igazgatója, a Népmesepont szakmai vezetője átadja nekik a megérdemelt díjakat. Ugyanis az egyik nyertes pályázó Vásárosnaményben lakik, neki már korábban elvitték az oklevelet és az ajándékcsomagot.

A nyolc helyi díjazott összeállt egy csoportkép erejéig a díjkiosztón Fotó: Zsedrovits Enikő

A legnagyobb meglepetést a zsűrinek a legkisebb pályázó munkája okozta, aki egyben meg is nyerte a pályázatot. Baráth Bettina gyémánt paszulydíjat vihetett haza remek rajzának köszönhetően. Szabó Virág, Szücs Rikárdó arany paszulydíjat, Csikós Boglárka, Hasanic Dávid ezüst paszuly- díjat, Tálos Panna, Marsiske Csanád Zalán bronz paszuly- díjat vehetett át. Poszpischil Luca pedig különdíjban részesült különleges kollázsáért.

Kováts Rózsa igazgató elmondta, ősszel újabb rajzversenyt hirdetnek, valamint egy meseíró pályázat is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában