szép eredmények

2019.04.23. 17:30

Dunaújváros nagydíját ezúttal a széchenyisek nyerték meg

A közelmúltban Székesfehérvár adott otthont az évenként jelentkező rangos kulturális seregszemlének, a Fejér Megyei Diáknapoknak, ahol remek eredményeket értek el a dunaújvárosi középiskolások. A Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium több mint száztagú különítménye érdemelte ki.

Szabó Szabolcs

Az évenkét jelentkező diákfesztivál honlapjának tudosítása szerint: „a sok jelentkező miatt a diákszínjátszók és a könnyűzenészek már április 12-én „munkába álltak”, de az igazi pörgés szombaton indult, akkor hét helyszínen – a Fejér Megyei Művelődési Központban, a Malom utcai Táncházban, A Szabadművelődés Házában, a városháza dísztermében, a Hermann László zeneiskolában, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban és az Alba Plazában – zajlott a program. (Szombaton nyílt meg az egyéb kategóriák alkotásait bemutató kiállítás is, ahol a fotók és a plakátok között akadt nem egy olyan, amelyet különösen nagyra értékelt a zsűri.”

A diáknapok legjobbjait április 14-én egy nívós gála keretében köszöntötték, amelyen a Pannon Oktatási Központ diákja, Balla Bence is fellépett. A Fejér Megye Nagydíját a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium nyerte el.

A megyei rangsorban az összesített 4. helyet szerezte meg az idei diáknapokon a Széchenyi gimnázium 106 tagú küldöttsége
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Fontos kiemelni, hogy a Fotó, film és vizuális műfajok kategóriájának különdíját a Pannon Oktatási Központ tanulója, Gasparovszky Tibor szerezte meg. A díjakat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere valamint dr. László Boglárka, a dunaújvárosi humánszolgáltató iroda vezetője adta át a diákoknak. Visszatérve a dunaújvárosi intézmények részletes eredményeire.Az összesen 35 megyei középfokú oktatási intézményt felvonultató kultruális fesztivál 4. helyén végzett a Széchenyi István Gimnázium 67 ponttal, 5. lett a POK 52 ponttal, 26 pontott szerzett a DSZC Bánki iskola csapata, amellyel az összesített tabellán a 13. helyet szerezték meg. A DSZC Rudas szakgimnázium 18. helyre futott be 14 ponttal, amíg a Lorántty középiskola 7 pontjával a 24. helyen végzett a rangsorban. A Rosti Pál Gimnázium csapata a 26., a DSzC Hild kollektívája a 29., a DSzC Dunaferr pedig a 34. helyen zárta az idei FMD-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában