A föld napja alkalmából programsorozattal ünnepelnek

2019.04.25. 17:30

A Zöld Manóvár Óvoda zöld napokat tart a héten

Nem véletlenül, ugyanis ez egy rangos elismerés, 2006 óta 898 óvoda kapta meg, ebből 50 volt Fe­jér megyei, és csupán egyetlen dunaújvárosi óvoda az eltelt időben.

Balla Tibor

Az első napon, tegnap mindenki zöld ruhában érkezett az óvodába. Az előzőleg megtanult dalos játékot az udvaron közösen eljátszották, majd délután maradandót alkottak, a vállalkozó kedvű szülőkkel közösen rózsaágyást ültettek a Fő téren, a Szigetfő utca és a Fő utca kereszteződésében álló kopjafánál. Sörösné Dudás Andrea óvodavezető-helyettes elmondta, mindhárom napon zöld ruhában várják a kicsiket.

Annyian jelentkeztek a szülők közül, hogy meg kellett szabni, csoportonként hányan vehetnek részt a rózsaágyás kialakításában
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tegnap dél­előtt az óvodát virágosították, minden csoport egy kis kertecskét, zöld ágyást készített fűszernövényekkel, virágpalántákkal, konyhakerti növényekkel, vagy ládákba ültettek virágokat. Ez a program az egész óvodát, mintegy 150 gyereket megmozgatta. Mint mondta, a szülők segítségét kérték, hogy a Fő téren álló kopjafa, Nyitrai Mihály alkotása körül segítsenek egy virágágyást létrehozni a rendelkezésre álló negyven tő rózsából. Olyannyira nagy volt a tettrekészség a szülőkben, hogy limitálni kellett, hányan vehetnek részt az eseményen. A kicsik is komolyan kivették a részüket a munkálatokból, ültettek, locsoltak. Akadt egy kislány, aki – ahogy ez egy ilyen eseményhez ildomos – természetesen zöld színű királylányruhában zöld tavasztündérként szorgoskodott. A föld napjához kapcsolódóan megrajzoltak egy hatalmas földgömböt, és újrahasznosítható kupakokból fogják kirakni a földrészeket játék közben.

A kicsik is segítettek

Mára autómentes napot hirdettek. Arra kérték a szülőket, hogy ezen a napon kíméljék a Földet, hozzák a gyermeket az óvodába kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával vagy gyalog. Délelőtt a Szigetfő út forgalomtól lezárt szakaszán – ebben a körzeti megbízott segít – a gyermekek játékos felvonulás tartanak majd saját közlekedési eszközükkel és egy ügyességi pályán is bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában