Erőt, tisztességet! E huszárköszöntés volt az idei mottó

2019.03.15. 20:00

Nemzeti ünnepen Erdélyben

Éppen időre, a székelyudvarhelyi március 15-i ünnepekre érkezett meg Dunaújváros MJV önkormányzatának városi zászlója, valamint egy magyar nemzeti lobogó, amit Cserna Gábor polgármester levelének átadásával tettünk teljessé.

Pálinkás István

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a következőkkel vette át az ünnepi küldeményt:

- Isten hozott benneteket Székelyudvarhelyen az 1848–49-es szabadságharcunk ünnepére. Cserna Gábor polgármester levelét kezemben tartva, benne a miniszterelnöktől származó idézetet, és a polgármester biztató, felhívó szavait olvasva mind-mind megtartó és megemelő gondolatok. Igenis összetartozunk, egy vérből valók vagyunk, és ez mindenképpen megmutatkozik abban, hogy nekünk magyaroknak egyszerre dobban a szívünk nem csak itt, hanem az egész világon. Napjainkban – ahogy őseink a szabadságharcban vállalták identitásukat, a közösségüket – nekünk is vállalnunk kell, és tennünk érte. A nemzetért. Ezt az értékrendet szüleinktől, nagyszüleinktől kaptuk, tovább kell örökítenünk! (Az erdélyi útról részletes beszámolót közlünk majd.)

Pálinkás István, Gálfi Árpád és Pecsét István Fotók: a szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában