az összefogás segített a bajban

2019.03.20. 11:30

Közös erőfeszítéssel fékezték meg a lángokat

Az összefogás segített a bajban – mondta a tűzesetek kapcsán Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere.

Horváth László

Két nagyobb tűzeset is volt az elmúlt napokban Mezőfalván. Március 4-én, hétfőn délután a vasútállomáson és környékén égett az aljnövényzet, s meggyulladtak az állomás területén felhalmozott vasúti talpfák és raklapok.

A területre nagy erőkkel vonult több település katasztrófavédelmi egysége. Március 18-án, hétfőn ismét Mezőfalva szerepelt a híradások címlapján. Ezúttal 17-én, vasárnap a település szélén lévő, papírdobozokat készítő üzem raktárrésze kapott lángra, nem kis munkát okozva újfent a katasztrófavédőknek. Szintén kiemelt, kettes fokú riasztással vonultak a helyszínre a közeli és távoli települések tűzoltói. Az esetekkel kapcsolatban kerestük Márok Csaba polgármestert.

Olvasóink visszajelzései alapján hétfőn reggel fél kilenckor még több kocsival dolgoztak a tűzoltók a dobozüzemnél. A forgalom viszont zavartalan volt
Fotó: amatőr

– Semmiképpen sem bocsátkoznék találgatásokba a tüzek keletkezését illetően, ennek megállapítása a hatóságok dolga – mondta Márok Csaba. – Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vasúti tűz a lakott területektől távol volt. A legnagyobb gondot az oltóvíz biztosítása okozta, mivel azt a faluból kellett biztosítani. A másik esetnél egy jól működő, fejlődő és több helyi embernek munkát adó üzemnél okozott kárt a tűz. Nagy szerencse, hogy működő tűzcsapok voltak a közelben, illetve a mezőfalvi önkéntesek pillanatok alatt kiértek. A gyorsaságnak és a szakszerű hűtésnek köszönhető az égő raktárépület melletti üzemrész megmenekülése. Kiemelendő a mezőfalviak összefogása: mindkét esetnél gépekkel segítették a tűz fészkének széthordását, oltását. Óriási dolog, hogy amikor felhívom őket az éjszaka közepén a segítség reményében, azonnal jönnek.

A dobozüzemnél történt tűzben nem sérült meg senki
Fotók: Horváth László

Márok Csaba még hozzátette: – A helyi önkéntes tűzoltók működőképessége nagyon fontos a települések számára, hiszen a katasztrófavédelmi esetek mellett közösségi feladatoknál is számíthatnak rájuk. A jó együttműködés másik példája lehet az önkéntes tűzoltók fejlődése, amelyet önkormányzati és szakmai pályázatok is segítenek. Az előrelépés látható formája a magasabb szintű szerkocsi megléte, s tárgyalásban vagyunk az új tűzoltóautó garázsának kialakítása ügyében, amelyben szintén partner az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat Mezőfalva polgármestere. Zárásul még annyit: Egyik esetnél sem forgott veszélyben emberélet!

Szerencsére működtek a tűzcsapok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában