Hiánypótló kiadvány a könyvtár gondozásában

2019.03.29. 07:00

Képes múltidézés a város sportéletéből

Ha fellapozzuk a Képek Dunaújváros sportéletéből című hiánypótló kiadványt, akkor azt olvashatjuk, hogy Dunaújváros közösségi életének mindig is szerves részét képezte a sport. Ezzel a megállapítással nem is vitatkozhatunk. Az önkormányzat támogatásával készült könyv díszbemutatóján jártunk.

Várkonyi Zsolt

Egy rövid mondattal lehetne jellemezni az eseményt: a sport összeköt. Fiatalt, kevésbé azt, sportolót, sportvezetőt, hölgyeket, urakat, dunaújvárosiakat, elköltözötteket és hazatérőket, egyszóval mindenkit. Sporttörténeti pillanat volt ez az esemény, amelynek megszervezéséért, a könyv létrehozásáért nagy köszönet illeti a József Attila Könyvtár közösségét és annak vezetőjét, Tóth Évát, aki megálmodta ezt az egészet.

A tegnapi könyvbemutatót az esemény fővédnökeként megtisztelte dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Fejér megye és városunk díszpolgára, illetve védnökként Cserna Gábor, városunk polgármestere is.

Gurics György fi a, Attila és Hubikné Tarján Éva is eljött Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Gazdag a dunaújvárosi sport merítése, és ne vegyék tiszteletlenségnek, ha nem sorolok fel mindenkit a résztvevők közül. Elég, ha a nevüket írom le, önök bizton tudják, mely sportág, melyik korszakának voltak meghatározó alakjai. Dr. Szabó József, Skaliczki László, Perjámosi Sándor, Gurics Attila (ő édesapját, Gurics Györgyöt képviselte), Hubikné Tarján Éva, Horváthné Elek Anna, Zsiga Gyula, Kercsó Árpád, Kelemen István, Tóth István, Gurisatti Gyula csak néhány ismert név azok közül, akik elfogadva a meghívást, eljöttek erre a pódiumbeszélgetéssel egybekötött könyvbemutatóra.

Tóth Éva az egész megálmodója, mellette Gurisatti Gyula

Cserna Gábor polgármester személyes gyerekkori sport­emlékeit is felidézve köszöntötte a város sportikonjait, akik sokat tettek azért, hogy Dunaújváros a Nemzet Sportvárosa cím büszke tulajdonosa lehet. Kiemelte, hogy a sportot támogatandó értéknek tartja, és ebben a jövőben is maximálisan számíthatnak az önkormányzatra.

Cserna Gábor polgármester, dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke és Zsiga Gyula, a női kézilabdacsapat korábbi sikeredzője

Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke köszöntve a megjelent sportikonokat ezúttal lokálpatriótaként és szurkolóként is szólt a jelenlévőkhöz, megemlítve, hogy amikor csak teheti, kilátogat a hazai mérkőzésekre, versenyekre, amelyekhez már méltó létesítményi körülményeket is biztosít az állam, illetve az önkormányzat. Hangsúlyozta a sporton belül is az utánpótlás-nevelés fontosságát, ami mellett a jövőre nézve is elkötelezte magát az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában