A jelen tehetséges gyermekei a jövő sikeres emberei lehetnek

2019.03.03. 20:00

Alapítványi bál a POK-ban

Hagyományteremtő céllal szervezte meg első alapítványi bálját a Pannon Oktatási Központ Gimnáziuma (POK), amelynek teljes bevételét az Egyenlő Esélyért Alapítvány működésének támogatására fordítják.

Várkonyi Zsolt

Mielőtt beszámolnék a rendezvény részleteiről, magam is kertvárosi lévén engedjenek meg egy személyes megjegyzést. Amikor a POK közel másfél évtizede birtokba vette itt az akkor már üres óvoda épületét, még „csak” néhány felnőttképzési tanfolyam megszervezését, lebonyolítását végezték. Ám nem elégedtek meg ennyivel, és gőzerővel fejlesztették tevékenységi körüket és környezetüket is. Az intézmény fenntartója ma már a képzések széles palettájával van jelen városunk pedagógiai, oktatási életében. Igényes környezetben azt vallják, hogy aki iskolát működtet, a jövőt építi, a jövőnek dolgozik.

Dr. Galambos Dénes a fővédnökök jókívánságait is tolmácsolta a jelenlévőknek Fotó: Zsedrovits Enikő

Első alapítványi báljuk szervezésével új fejezetet nyitottak az intézmény életében. „A jelen tehetséges gyermekei a jövő sikeres emberei” mottóval meghirdetett rendezvény fővédnökei dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, valamint Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere voltak.

Az ünnepi eseményt megnyitó Borgulya Zoltán, az intézmény igazgatója, egyben az alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a megkezdett úton végig kell menni, és pontosan tudják azt, hogy az eredményességi mutatók csak jóval később igazolják vissza azt, hogy helyes úton járnak. Talán éppen ezért nagy a felelősségük abban, hogy a jövő nemzedékét erre az útra tereljék, és felvértezzék azzal a tudással, amellyel biztonsággal eligazodnak a nagybetűs életben. Az intézmény fenntartója nevében Borgulyáné Antal Zsuzsanna – e gondolatsorhoz csatlakozva – kiemelte, hogy az a munka, ami itt folyik, továbbra is támogatandó, fenntartandó, hiszen az eddigi eredmények és a jövőbeli célok is ebbe az irányba mutatnak.

A Pannon Oktatási Központ alapítványi báljának díszvendége, dr. Galambos Dénes ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztos köszöntőjében kitért arra, hogy Dunaújvárosban színvonalas oktatás folyik, és a POK-ban ez év őszén induló hatosztályos gimnáziumi képzés is ezt a folyamatot erősíti. A Dunaújvárosi Egyetem ugyanakkor várja a továbbtanulni vágyó helybéli fiatalokat, a városhoz kötődő vállalkozások pedig lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a fiatal, tehetséges nemzedék helyben boldogulhasson, ezzel is növelve a város és egyben a térség fejlődését, megtartó erejét.

A rendezvény színvonalas produkciókkal folytatódott, amelyekben az intézmény diákjai mellett ismert előadóművészek is felléptek.

Színvonalas műsor, meglepetésvendég a Four Fathers volt

Az Egyenlő Esélyért Alapítvány és a Pannon Oktatási Központ közös jótékonysági rendezvénye színvonalas produkciókat vonultatott fel. Az intézmény diákjai mellett külön műsorral jelentkezett a Gipsy Kings Experience zenekar, valamint a mindig kiváló Digitál együttes is, ez utóbbi gondoskodva az est további hangulatáról is. A rendezvény meglepetés- és egyben sztárvendége a Four Fa­thers volt. Az eMeRton-díjas együttes tagjai között ott volt a dunaújvárosi kötődésű Mukli Gyula is. Repertoárjukon a ´20-as, ´30-as évek amerikai zenéje, az ún. „Barbershop Style”, világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai, spirituálék szerepelnek. Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal minden alkalommal önfeledt szórakozást nyújtanak. Ezt tették az alapítványi bálon is.

Az est jótékonysági részeként a POK diákjainak mintegy ötven festményét, rajzait, kollázsait lehetett megvásárolni, amelyek bevételét szintén az alapítvány működésére fordítják.

A kis műalkotásokat Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában