együtt tettek a környezetért

2019.03.19. 14:00

A Béke városrész is bekapcsolódik az újtelepi ökonapba

Tegyünk együtt a környezetvédelemért! mottóval Béke városrészi ökonapot hirdetett a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton 8-tól 13 óráig, tehát kilépnek a városrész határain túlra.

Balla Tibor

Az alapkérdés, hogy mit kezdjünk elromlott hűtőnkkel, a tévével, a porszívóval, vagy elavult számítógépünkkel, amit nem tehetünk bele a kukába, ugyanakkor nem rakhatunk ki lomtalanításkor sem?

Erre ad választ a Városvédők Újtelepért Egyesület és a dunaújvárosi E-Elektra Zrt., ugyanis műszaki hulladékgyűjtő napot szerveznek március 23-án, szombaton reggel 8 és 13 óra között Tegyünk együtt a környezetvédelemért! jelmondattal.

Az alábbi 4 parkolóban elhelyezett – polgárőrök által ellenőrzött – konténerekbe be lehet dobni a műszaki hulladékot: 1. a Lajos király körút elején; 2. a Béke körúti nagy parkolóban, a buszmegálló mellett; 3. a Tavasz utcai parkolóban a buszmegálló mögött; 4. a Dobó utcai családi szálló előtti parkolóban. Csak ebben az időpontban, tehát sem előtte, sem utána nem, és csakis kizárólag az alább felsorolt dolgokat!

A diákoknak beleszámíthat a közösségi önkéntes munkába
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Mi számít műszaki hulladéknak? A porszívó, a hajszárító, a vasaló, az elektromos fűnyíró, a borotva, a számítógép, a rádió, a magnó, a lemezjátszó, a videó, a DVD-lejátszó, a hűtő, tévé és monitor, a fax, a fénymásoló, a mosógép, a centrifuga, a konyhai robotgép, a mikrohullámú sütő, ezek vezetékei, a telefon, az akkumulátor, stb. Tulajdonképpen minden, ami villanyárammal vagy elemmel működik, kis és nagy háztartási, vagy ipari gép.

Ugyanezen a napon tavaszi nagytakarítás lesz Újtelepen. A Városvédők Újtelepért Egyesület március 23-án 14.30-tól vár mindenkit egy közös rendrakásra! Elsősorban a Napospart mögötti kiserdő megtisztítása a cél, ám bíznak benne, hogy olyan sokan lesznek, hogy kibővíthetik a körzetet nagyobb területre. A találkozási pont Újtelepen a Tamási Áron utca és a Vak Bottyán utca sarkán lesz. Szemeteszsákot és védőkesztyűt az egyesület biztosít. Várnak mindenkit egy jó hangulatú, vidám délutánra.

Diákok számára fontos információ, hogy ez a munka is beszámítható a közösségi önkéntes munkába. Ha magukkal viszik a közösségi szolgálati munkanaplót, az egyesület igazolja nekik az ott eltöltött időt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában