közös játékosság

2019.02.06. 11:30

Iskolanyitogató látogatáson jártunk mi is

Az iskolanyitogatás természetesen jelképesen értendő: dehogyis zárkózna el bárki és bárki gyereke elől a BIROK!

Pekarek János

A Bocskai István Református Oktatási Központ, a BIROK legújabb büszkesége a dunaújvárosi Szabó Magda tagintézmény, amely 2018. szeptember elsején fogadta első diákjait.

Legalábbis ezen a néven és ebben a szellemiségben, ám az intézmény korábban is megérdemelt tekintélyt vívott ki magának mint a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet tagiskolája.

Mindez azonban csak a név, a tábla a falon: az igazán érdekes – s értékes – az, ami a falakon belül van! S kedden dél­előtt éppen ebbe pillanthattunk bele egy élményszámba menő bemutató órán, a 4. a tanítóival és tanulóival!

Sokat számított a közös éneklés Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Hasonlót nyilván sok helyen lehet látni, hallani, és bár a tan­óra igen sok érdekes megoldást és eredményt produkált az osztályfőnök, Gallainé Kovács Krisztina, a pedagógiai asszisztens, Kátainé Bálint Anikó, valamint az órán részt vevő tagintézmény-vezető, Farkas Márta jóvoltából, engem s úgy láttam a többi látogatóban lévő felnőttet is elsősorban az a közösségi szellem, az egymás iránti feltétlen bizalom és közös játékosság fogott meg, ami a 4. a kisdiákjaiból áradt.

Kátainé Bálint Anikó, Farkas Márta (ül) és Gallainé Kovács Krisztina

Láttunk egyébként sok szépet és jót, digitális táblát, csoportjátékot, éneklést, szerb-horvát szakköri bemutatót, ismertetést az intézmény céljairól – annál többet azonban aligha lehet mutatni ilyenkor, mint hogy a szüleikkel érkező, kezdetben rendkívül félénk és zárkózott óvodások (szeptembertől: első osztályosok) röpke negyed óra múltán felszabadultan, örömmel állnak be a játékos feladatokat megoldó csoportokba, és az ismertetőt hallgatni távozó szülők nélkül is szemrebbenés nélkül, boldogan maradtak a számukra addig ismeretlen teremben, új barátaik között színezni... Március 5-én újabb iskolanyitogató!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában