tehetségek mutatkoztak be

2019.02.19. 11:30

A Rudas iskola mint menedzserképző

Jól jegyezzék meg ezeket az arcokat és neveket: könnyen lehet, hogy e négy ifjú hölggyel nemsokára már mint sikeres menedzserekkel találkozunk!

Pekarek János

A siker, vagyis a harmadik helyezés a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) országos döntőjén, tulajdonképpen előrelátható volt: egy remek ötlet és annak érett kidolgozása, színvonalas bemutatása nem maradhatott elismerés nélkül! Egyedül az adhatott okot izgalomra, hogy nem lehetett tudni, a többiek mivel rukkolnak elő.

Nos, a döntőben húsz csapat indult (az egész versenyen több mint száz iskola diákjai képviseltették magukat), és a többségük magával az iskolával foglalkozott: ne legyen mindennap testnevelés, vagy hagyják el az énekoktatást... Akadtak, akik állatmenhelyet vagy buliteret szerveztek volna. Ehhez képest a rudasosok ötlete: az iskolai víztisztító gépek beszerzése, nemcsak aktuális és reális, hanem nagyon fontosnak és megvalósíthatónak bizonyult!

Simon Viktória, Süveges Lilla, Juhász Nikolett és Sörös Renáta, a Rudas nagy sikert aratott együttese
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A lányok kísérletek alapján győződtek meg arról, hogy az ivóvíz nem eléggé tiszta, és az ásványvíz sem sokban különbözik attól. A megoldás szerintük a fordított ozmózis elve alapján működő víztisztító gép lehet. Ennek bevezetését gondolták végig és adták elő: szerfölött meggyőzően!

A gyakorlati élet sem áll távol tőlük

A lányok a közös gondolkodást és a kreativitást élvezték a legjobban a csapatmunkában, mondták el tegnap. Mindannyian a Rudas 12/C osztály diákjai, érettségi előtt állnak tehát, de további tanulást terveznek. Emellett a gyakorlati élet sem áll távol tőlük. Simon Viktória például már marketingesként dolgozik és tanul egy cégnél, az iskola mellett. Az ötletek végiggondolására és a prezentációra épülő KEVIN-versenyen jól jött, hogy korábban már indultak más vetélkedőkön, előadásokat tartottak – és egy volt rudasos mentor, Müller Péter is segítette őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában