Abroncsadományozási Program

2019.01.08. 15:00

Újra több száz civil szervezet gurulhat biztonságosan a Hankookkal

Több mint 2800 gumiabroncsot adott át és 332 civil szervezetet támogatott a Hankook Tire Magyarország az immáron hetedszer meghirdetett Abroncsadományozási Programjában.

duol..hu

Az ország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezésében idén az Országos Mentőszolgálat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Magyar Vöröskereszt mellett 329 olyan kisebb nonprofit szervezet kapott abroncsokat, amelyek elsősorban lokálisan végzik a társadalom számára fontos tevékenységüket.

A Hankook Tire Magyarország Kft. az elmúlt hét évben több mint 15 000 abronccsal támogatta a civil szektor kisebb és nagyobb szereplőit, amelyek a közösség számára hiánypótló munkát végeznek. Egy abroncs átlagos futásteljesítménye 60 000 kilométer, azaz a támogatott szervezetek az idén adományozott abroncsokkal mintegy 42 millió kilométert tehetnek meg. Ha a magyar úthálózat hosszával számolunk – ami több mint 200 000 kilométer –, akkor több mint kétszázszor utazhatják körbe az országot.

Az országban egyedülálló kezdeményezést 2012-ben indította a vállalat azzal a céllal, hogy olyan országos hatáskörű szervezeteket támogasson, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. 2013-ban indult el a kifejezetten kisebb non-profit szervezetek munkáját segítő program. Idén a Hankook 329 civil szervezetnek adományozott gumiabroncsot. Ezenkívül idén is a támogatott szervezetek között volt az Országos Mentőszolgálat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Magyar Vöröskereszt is. Ezzel a Hankook Abroncsadományozási Programja szinte az egész országot lefedi, hiszen valamennyi megyében támogat olyan szervezeteket, amelyek sokszor szinte láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat.

„Szerencsére számos jótékony munkát végző civil szervezet működik Magyarországon, amelyeknek a mobilitás lételemük, hiszen gyakran olyan közösségekhez kell eljutniuk, akik nehéz körülmények között élnek. Felelős magyarországi vállaltként és gumiabroncsgyártóként is kötelességünknek érezzük, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a biztonságos és megbízható közlekedésükhöz.” – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

Az idei program záróeseményén nem csak az abroncsoknak jutott szerep. A Magyar Vöröskereszt decemberben megrendezett, Nyugati-téri véradásán a Hankook rácalmási és budapesti irodájának munkatársai is részt vettek, köztük Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is, ezzel is erősítve a vállalat jelentős társadalmi ügyek iránti elkötelezettségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában