juttass haza

2019.01.06. 16:00

Szilveszteri pánik, elpusztult kutyák

Heteken át is kóborolhatnak a szilveszteri tűzijáték, petárdák zajától világgá futott kutyák.

MW

Fotó: pixabay

A robbanásoktól fényhatásoktól sokkos állapotba került állatok közül sok megsérül vagy el is pusztul. Az állatvédő szervezetek közösségi oldalaira több száz házi kedvenc fotóját töltötték fel, mert keresi őket a gazdájuk. A Rex kutyaotthon szerint ideje lenne, hogy az állattartók komolyan vegyék az óvintézkedéseket és valóban megóvják kedvenceiket. Az állatvédők közölték: idén rekordot döntött a pirotechnikai eszközök miatt elpusztult kutyák száma és nagyon sok pánikba esett ebet elgázoltak.

A Magyar Idők szerint a Juttass haza! blogra folyamatosan töltik fel azoknak az állatoknak a képét is, amelyek már nem érhették meg az új évet. Az állatmentők a közösségi oldalakon arról írtak, hogy az év utolsó napján jóformán még be sem sötétedett, az utcákon már folyamatos volt a petárda- és tűzijáték-robbantások zaja. A „szerencsésebb” ebek ideiglenes befogadókhoz vagy menhelyekre kerültek.

A Noé Állatotthon Alapítvány közösségi oldalán több mint 30 kutya fotója jelent meg az év utolsó napján, míg a szilveszteri állatmentő ügyelet oldalára 138 állat fényképét töltötték fel. Az eltűnt négylábúak hazatalálásában segít a szervezet önkéntes adatbázisa is, weboldalukon a csipolvasóval rendelkezők, az ideiglenes befogadók, valamint az ügyeletes állatorvosok és menhelyek is szerepelnek. Az elveszett ebeket érdemes a Mol Nyrt. töltőállomásain is keresni, mintegy száz benzinkúton helyeztek el mikrocsipleolvasókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában