mára boldog és egészséges kölyök

2019.01.22. 11:00

Szatyorka, a tiszteletbeli osztrák állampolgár

Bizonyára sokan emlékeznek Szatyorkára, hiszen olvasók százai követték nyomon a történetét.

Tóth Alexandra

Még 2018 szeptemberében találtuk azt az akkor körülbelül nyolchetes kiskutyát, akit egy vászontáskában raktak ki a Petőfi utcában egy út menti fa alá. A piciről egy facebook csoporton keresztül értesültünk, és nem tudtuk nem elhozni onnan. Súlyosan bőrbeteg volt, férges és lázas. A nehéz sorsú házikedvencek solti angyalkája, Zachariás „Ágica” Ágnes vete gondjaiba, és vállalta, hogy – támogatói segítségével – alapítványa állja a kritikus állapotú kiskutya kezelési költségeit.

Szatyorka a kórházban és Szatyorka most
Fotó: internet

Szatyorka egy hetet töltött a dunaföldvári állatkórházban, majd Ágica hazavitte, hogy ne kelljen szőr­hiányosan a kennelsoron fagyoskodnia, amíg gazdisodik, ami egyébként hamar megtörtént. A kiskutya Ágica egyik barátnőjéhez került Ausztriába, ahol többedmagával csahol, mára már egész tűrhető osztrák akcentussal.

Újdonsült falkájának teljes jogú tagja lett a kis Szatyorka, ráadásul a sors keze úgy intézte, hogy egyik kollégája pontosan Szatyorka kiköpött mása, csak legalább ötször akkora.

Amint a gazdi információi szerint megtudtuk, a kisállat közel fél év után már makk­egészséges, és nem is szokott betegeskedni. Boldog, hálás és nagyon kedves, napirendjét csupa olyan dolgok töltik ki, amitől igazán kiskutya egy kiskutya: eszik, alszik, játszik, törvénytelenkedik, hurcol és megrágcsál dolgokat, kaját és simogatást, pocakvakarást követel, bújik és szeret.

Szatyorka tehát köszöni szépen jól van, és mára már semmi nem maradt abból az élet-halál küszöbén lebegő önmagából. Csak az emlék, de ő csak a jelennek él.

Nagy baj van

Ágica menhelye óriási bajban van. Mindent megtesz, hogy a telephelyen a legméltóbb körülmények között éljenek a kutyusok, és nem mond nemet a szükséges orvosi beavatkozásokra. Aki teheti, támogassa mentvényeit, hiszen lassan már a menhely fenntartása forog kockán. Utalás: 11732301-20010915-00000000; OTP Bank

Paypal: [email protected]

Adó 1%: 18648355-1-17

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában