Aláírásgyűjtés

2019.01.25. 16:00

Pénteken postára adják az aláírt íveket

Farkas István mezőfalvi fiatalember már több, mint egy hete gyűjti az aláírásokat mezőfalvi reggeli rásegítő buszok visszaállításáért. A Dunaújvárosi Hírlapot és Mezőfalva internetes hírportálját a Mezőhírt is többen megkeresték az üggyel kapcsolatban. A kérdésekre már válaszok is vannak.

Horváth László

rhdr

Aláírásukkal kérik az utasok a Mezőfalva–Dunaújváros közötti rásegítő buszok visszaállítását. A mezőfalvi Farkas István már több mint egy hete gyűjti az aláírásokat a mezőfalvi reggeli rásegítő buszok visszaállításáért. A Dunaújvárosi Hírlapot és Mezőfalva internetes hírportálját, a Mezőhírt is többen megkeresték ezzel kapcsolatban. A kérdésekre már válaszok is vannak.

Nagy lett a tumultus a reggeli műszakos buszjáratokon Mezőfalvától Nagyvenyimen át Dunaújvárosig, amióta a KNYKK megszüntetett két rásegítő járatot. A tavaly decemberi menetrendváltozás igen rosszul érintette a vonalon utazókat. Érzésük szerint megnőtt a menetidő, és a munkába érkezésnél késések is előfordulnak – mondta lapunknak január 18-án a 14.30-as Mezőfalva–Dunaújváros járaton aláírást gyűjtő Farkas István.

Az akcióval az a célja, hogy újra emberi körülmények között utazhassanak a munkába járók, és megszűnjenek a járatelvétel miatti problémák. Nem is érti, miként tehették ezt a két reggeli járatnál, hiszen több százan kelnek útra a 4.40 és az 5.00 időpontban. Az aláíróívet az első alkalommal több mint harmincan aláírták. A cikk írásakor hetvenkettőnél tart a lista. Ezen a héten, pénteken adják fel a kérvényt – tájékoztatta lapunkat az ügy jelenlegi állásáról Farkas István.

Farkas István mezőfalvi lakos már sok aláírást összegyűjtött a reggeli buszokért
Fotó: Horváth László

A következő kérdésekkel kerestük meg a szolgáltatót:

– Miért szüntették meg a két járatot? Hajlandó-e a szolgáltató visszaállítani a járatokat, ha erre társadalmi igény fogalmazódik meg, és ezt írásban is eljuttatják az érdekeltek? Mennyi aláírásnak kell összegyűlnie, hogy változzon a helyzet?

A kérdésekre időközben megérkezett a válasz Pruzsina Alice-től a KNYKK Zrt. Kommunikációs főmunkatársától.

„Mindkét járat azért szűnt meg, mert rásegítő járatként közlekedtek Mezőfalva–Dunaújváros viszonylatban egy-egy, négy perccel később közlekedő járat előtt, amelyeken csuklós autóbuszok üzemelnek. Utasszámlálások előzték meg az intézkedést, amely alapján megállapítható volt mindkét járat esetében, hogy elegendő egy csuklós jármű indítása. Hétfőtől két hétig újból utasszámlálást végeznek a forgalmi szakemberek.

A késésekkel kapcsolatban a ­KNYKK Zrt. munkatársa ellenőrizte a buszok műholdas járműkövető rendszerének adatait. Január 2. és 17. között a forgalomtól függően előfordult 1-2 perces késés. Minden esetben, ha felmerül a menetrendi módosítás igénye, nem az aláírások darabszáma, hanem a ténylegesen utazók száma határozza meg a szükséges intézkedést” – olvasható a Hírlaphoz eljuttatott válaszban.

Amint információt kapunk a további fejleményekről, azt közzétesszük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában