Szalagavató a Lorántffy végzős diákjainak

2019.01.12. 12:00

Keringő és társastánc

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három szakgimnáziumi osztálya, valamint egy szakközépiskolai osztálya diákjainak tűzték fel tegnap délután a tanulmányok végének közeledtét jelző szalagot.

Balla Tibor

A szalagavató házigazdái Szekeres Brigitta és Makai Anita voltak. Verasztóné Zsiga Orsolya tűzte fel elsőként a szalagot Pocsainé Varga Veronika igazgatónőnek, aki aztán a végzős osztályok osztályfőnökeinek (Verasztóné Zsiga Orsolya a 12/1, Lehoczkyné Tesinszki Rita a 12/2, Fülöp Marianna a 12/3, Sándor Roland a 3/11) tette ugyanezt, majd sorjában minden diák ruhájára osztályfőnöke tűzte fel a szalagot.

Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Pocsainé Varga Veronika megnyitóbeszédében így fogalmazott: „A szalagavató hagyomány, élmény és emlék. Hagyomány az iskolának, élmény, amint megélitek, és emlékké válik holnap. Eljövendő életetek emlékévé, amelyet a szalag képvisel, egyben tudást, műveltséget és intelligenciát. A szalagot viselni megtiszteltetés – hiszen fáradtságos munkával lehet kiérdemelni –, de hordani bátorság, mert figyelmeztet: hamarosan ismeretlen utakra léptek, nagy reményekkel.”

Papp Gréta, a 12/3-as osztály tanulója emlékezett az iskolában töltött évekre, nem kevés humort csempészve mondandójába. „A feltűzött szalag jelzi, hogy hamarosan véget ér számunkra a középiskolai élet, és helyünkbe lép a következő évfolyam, a diákoknak jótanácsként azt mondjuk: Tanuljanak, mert van kitől, mókázzanak, mert van kivel!” Az est második felében a végzős osztályok táncokkal tették még emlékezetesebbé az estet. A keringő mellé valami testhez állót is választottak, vidámat, könnyedebbet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában