A nyílt szakaszban huszonöt napirendről szavaznak

2019.01.16. 20:00

Az év első közgyűlése

Kezdődik a 2019-es naptári év első közgyűlése, az utóbbi hónapokban tapasztalt napirendi határozatjavaslat-csomaghoz képest viszonylag kevesebb tárgyalandó napirenddel.

Szabó Szabolcs

Ettől függetlenül számos fontos és a város életét meghatározó kérdésekről döntenek, vitáznak majd képviselőink. A mai közgyűlésen a nyílt szakaszban összesen 25 napirendi pontról dönthetnek a képviselők. A többi között téma lesz: a jelenleg is átfogó felújítás alatt álló Fabó Éva Sportuszoda belső medencéihez kapcsolódó beruházások is.

Amint a határozati javaslatban olvasható: az önkormányzat 2018. október 9-én vállalkozási szerződést kötött a Fabó Éva Sportuszoda felújítására a HUNÉP Universal Építőipari Zrt.-vel, valamint a HC Építő Kft.-vel.

A tervezett ütemben halad a városi sportuszoda felújítása
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A felújítási munkák jelenleg a szerződésben foglaltak szerint folynak. A felújítási dokumentáció és szerződés nem tartalmazta az uszodatechnológiai felújításra vonatkozó tételeket. Ahhoz, hogy a medenceburkolások megfelelően elvégezhetőek legyenek a vízzáróság biztosítása mellett, szükséges, hogy a medencékhez kapcsolódó fenékelszívás és oldalbefúvás csővezetékeinek cseréjére megtörténjen. A fenti munkák elvégzésére a DVG Zrt. bruttó 18 384 055 forint összegű árajánlatot adott.

A délelőtti nyílt szakaszt követően a zárt ülésen két napirend várja majd a képviselőket. Itt a Dunaújváros Sportjáért díjról, valamint a megyei önkormányzat két jelentős kulturális elismerésének ajánlattételéről döntenek.

Felújítják a dunaújvárosi piac tetőszerkezetét

A dunaújvárosi piac tetőszerkezete felújításra szorul. Az ereszcsatornák illesztéseinél befolyik a víz, ami a tetőszerkezet aljára szerelt lámpatestekben megáll. Továbbá a tetőszerkezet szélesítése is szükségessé vált, mert csapadékos időben az árusítóhelyek szélein tartózkodó eladók az esőben eláznak. Többen reklamációval keresték fel ez ügyben a piacot üzemeltető DVG Zrt.-t. E határozati indítvány a városi piac tetőszerkezetének felújítási munkálataira irányul. A piac tetőszerkezetének felújítását várhatóan –az elérhető határozati javaslat értelmében – a DVG Zrt. végzi majd el, a beadott árajánlat közel bruttó három és fél millió forint – áll a napirendi határozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában