Az új rendezvénycsarnok önmagában látványosság

2018.12.17. 11:30

Kisvárosi karácsony színvonalas módon

Szerencsések a rácalmásiak, mert felettébb impozáns, szép környezetben rendezték karácsonyi ünnepüket.

Pekarek János

Az idén nyáron átadott sport- és rendezvénycsarnok, valamint a vele szinte szomszédos művelődési ház és könyvtár, továbbá annak parkja volt a helyszíne a hagyományos Rácalmásiak karácsonya elnevezésű rendezvénynek szombaton délután. A csarnok már önmagában látványosság – különösen azzá tette a műsor és a szervezők, rendezők tömegének őszinte igyekezete. A városka minden civil szervezete jelen akart lenni, és jelen is volt valamilyen formában a rendezvényen.

Szinte minden helybéli család képviseltette magát a rendezvényen, vagy a színpadon, vagy a nézőtéren
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

Természetesen a helyiek szívének legkedvesebb látványosság a Jankovich Miklós Általános Iskola diákjainak változatos műfajú, de egyként figyelemre méltó színvonalú műsorszámai voltak. Hasonló sikert aratott a helyi Napsugár Asszonykórus és az iskola közös énekkara, valamint Szabó Anna és Tóth Adrienn közös fellépése. S hogy a zenei aláfestés teljes legyen: az ünnep hangulatához még az adonyi Lélekmentők kórusának is sikerült hozzájárulnia. Az estét Gájer Bálint nagyzenekaros koncertje fejezte be: a szvingzenekar, amelyben minden zenésznek külön pulpitusa volt, egészen régi emlékeket ébresztett az idősebbekben.

Színvonalas koncertek követték egymást

A színpadon kívül kézműves-játszóház is működött a kisteremben, nemkülönben kézműves vásárfiát is vehettek a szemlélődők.

Mindeközben a parkban az önkormányzat, a városvédők, a horgászok, a sportegyesület tagjai várták és kínálták maguk főzte étellel a rácalmásiakat.

Az estét Gájer Bálint nagyzenekaros koncertje zárta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában