Az ünnep alkalmából új, korszerű járőrautót vehetnek át a nagyvenyimi polgárőrség tagjai

2018.12.21. 08:00

A negyedik gyertyát gyújtják meg a koszorún

Szenteste előtt közösségi rendezvényeken készülnek a településeken a karácsony közös ünnepére. Különleges alkalmak ezek, amikor a településeken egybegyűltek meggyújtják az adventi koszorún a gyertyát. Az utolsó következik ezen a hét végén.

Dunaújvárosi Hírlap

Mezőfalván december 21-én, pénteken 16 órától tartják az utolsó adventi gyertya ünnepét. A Piac téren felállított karácsonyfánál és adventi koszorúnál a Mezőfalvi Néptáncegyüttes kedveskedik műsorral. Utána Márok Csaba polgármester köszöntőt mond, és meggyújtja a negyedik gyertyát.

Nagyvenyimen december 23-án, szenteste előtti vasárnap 15 órától a Kossuth Lajos Általános Iskolában Karácsonyi álom címmel Koós Réka és Udvarhelyi Boglárka ad zenés műsort. 16 órától a Barátságkőnél gyújtják meg a negyedik gyertyát. Az ünnepi pillanatok mellett még egy jelentős mozzanatnak is tanúi lehetünk Nagyvenyimen. 14.30-kor a polgármesteri hivatal előtt adják át a Nagyvenyimi Polgárőrség új, korszerű járőrautóját, egy Suzuki Vitarát.

Vargáné Kaiser Katalin és dr. Galambos Dénes gyújtotta meg tavaly Nagyvenyimen a 4. gyertyát
Fotó: Horváth László

Baracson is december 23-án, vasárnap 16 órai kezdettel a faluházban ünneplik a karácsonyt. A rendezvényt előzetesen már 15 órától kézműves­vásár nyitja, majd helyi civil szervezetek, intézmények dolgozói, tanulói, valamint meghívott fellépők műsorát láthatjuk. Természetesen a tea, forralt bor és zsíros kenyér ezúttal sem hiányzik az eseményről.

Kisapostagon szintén de­cember 23-án ünneplik a negyedik gyertya fényét. 16 órakor a kultúrterem előtt felállított koszorúhoz várják az ünneplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában