együtt dolgoztak

2018.11.06. 17:30

Öt ország fiataljai találkoznak az eseményen

Szeptember 25-ig lehetett jelentkezni a ReCreativity Nonprofit Kft. pályázatára, egy olaszországi ifjúsági csereprogramra. A projekt alaptémájaként a fenntarthatóságot jelölték meg, azon belül pedig érdekes elfoglaltsággal készülnek a résztvevők számára: újrahasznosított hangszerek készítésén keresztül közelítenek a környezetvédelemhez a szervezők.

Horváth Dóra

A programban öt ország; Ausztria, Csehország, Magyarország, Olaszország és Spanyolország fiataljai vesznek részt, így Bolognában, nemzetközi környezetben ismerkedhetnek meg a környezetvédelem fontosságával a jelentkezők.

Perkátáról a „Veled az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület két fiatalt indított a pályázaton: Fórizs Sztellát és Szabó Vandát, akik mindketten sikeresen bejutottak a programba, és képviselhetik az országot az eseményen.

Fórizs Sztella
Fotók: amatőr

– A bakancslistámon szerepelt, hogy eljussak Olaszországba, és ez a pályázat lehetőséget ad rá – árulta el Fórizs Sztella. – Sok jelentkező volt, így nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy kiválasztanak, de sikerült.

– Régóta szerettem volna ellátogatni Olaszországba, érdekel a nyelv és a kultúra. Fontos számomra a környezetvédelem és az ezzel kapcsolatos ismereteimet is szeretném bővíteni – mondta Szabó Vanda a projekt kapcsán az utazása előtt.

Szabó Vanda

A programot november 10–17-e között rendezik, s számos elfoglaltsággal készülnek a fiatalok számára.

Workshopok, csapatépítő játékok, kirándulás, a természethez való közelítés mind szerepel a gazdag kínálatban, amely a rendelkezésükre áll a kaland során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában