kinedok

2018.11.06. 09:00

Mozisarok: kenyai kisbirtokos

Szabó Szabolcs

Fotó: Pixabay

Immáron a második éve fut a Kortárs Művészeti Intézetben a nemzetközi, remek dokumentumfilm- sorozat, a KINEDOK. E kínálatnak egyik újabb eleme lesz a november 7-én 18 órától látható Köszönet az esőért című alkotás.

A dokumentumfilm egy kenyai kisbirtokos történetén keresztül mesél napjaink egyik legégetőbb kérdéséről, az éghajlat változásáról. Kisilu saját kamerájával rögzíti, hogy milyen hatással van a klímaváltozás szűkebb környezete mindennapjaira. Így az árvizek, a szárazság és a viharok mellett az emberi kapcsolatokban keletkezett károk is feltárulnak a nézők előtt. A változó környezet ugyanis Kisilu és ismerőseinek hétköznapjait sem hagyja változatlanul: gyerekei nem tudnak iskolába járni, ismerősei pedig a városba költöznek a jobb élet reményében. Az afrikai farmer mozgalmat indít, amelynek célja, hogy dacoljon az éghajlatváltozás hatásaival, és végül még az ENSZ párizsi klímatárgyalásaira is eljut. Itt azonban kiderül: az Egyenlítőtől északra és délre egészen máshogy gondolkodnak ugyanarról a problémáról.

Tehát ismét egy fontos film, amely nem pusztán csak a jelenlegi helyzetről szól, hanem a jövőről is beszél.

A Kortárs Művészeti Intézethez kapcsolódó további hír, hogy még november 17-ig látogatható az intézmény utóbbi időszakának egyik legfontosabb tárlata, a „Place Like Tomorrow / A holnap” helye címmel.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában