Most már igazi petőfisek lettek

2018.11.19. 15:00

Felavatták az első osztályos diákokat a mezőfalvi iskolában

Vidám ünnepséget tartottak a mezőfalvi Petőfi iskola tornatermében a kö­zelmúltban.

Horváth László

Az intézmény legkisebbjeit avatták a felettük járó osztályok tanulói. A rendezvény keretén belül kiosztott pólókat a negyedikesek adták rá az ősszel első évüket megkezdő diákokra.

Valahova mindig tartozni kell, és ezt az összetartozást nem elég csak érezni, de meg is kell erősíteni egy látható formában. Bár sokszor hallhatjuk: nem a külsőség számít, azonban vannak esetek, amikor a közösség összetartó erejét is szimbolizálhatja egy-egy karszalag, sapka, trikó, köpeny vagy egyéb ruhadarab.

Az elsősök örömmel bújtak bele a petőfis egyenpólóba Fotó: Horváth László

Mezőfalván, ahogy sok más iskolában, fontosnak tartják ezen a módon is kifejezni az egységet: két osztálynyi kis elsős állt sorba megilletődve a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, hogy a petőfis póló felvételével hivatalosan is a közösség tagjaivá váljanak. Igaz, némelyekre még egy kissé nagy lett a ruhadarab, de nyolc év alatt egészen biztosan belenőnek majd. Haza pedig az élményeken túl elvihették a fogadalom emlékét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában