nyílt napok időszaka

2018.11.22. 18:00

A leendő bánkisokat tájékoztatták a képzésről

Lassan dönteniük kell a nyolcadikos diákoknak a továbbtanulást illetően.

Tóth Alexandra

Ezt igyekeznek megkönnyíteni a város középiskolái a nyílt napokkal. A DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziuma két napon keresztül várta az intézmény iránt érdeklődő végzős általános iskolásokat és szüleiket, hogy tájékoztassa őket a képzési rendszerről.

A céltudatos fiataloknak biztos a jövőképük Fotó: Zsedrovits Enikő

Az aulában tartott nyílt napon Schőn Beatrix tagintézményvezető köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy a Bánki büszke lehet arra, hogy olyan érettségit ad a diákoknak, amellyel bármely felsőoktatási intézményben megállják a helyüket.

Ez már a negyedik tanév az új helyen, ám nem csak az épületen osztoznak az egyetemmel. A két oktatási intézmény között szoros kooperáció működik, valamint több bánkis pedagógus tanít az egyetemen és az egyetemi oktatók közül is van, aki tanít a Bánkiban. Azok a céltudatos fiatalok pedig, akik már most szilárd jövőképpel rendelkeznek, biztosak lehetnek abban, hogy a középiskolában működő négy szak kiválóan felkészíti őket egyetemi éveikre, így jóval könnyebb dolguk lesz egy-egy mérnöki szakon, mint egy másik középiskolában, gimnáziumban tanuló diáknak. A gépészet, közlekedésgépészet és informatika képzésekről részletesen Müller Attila beszélt, majd a vendégek betekintést nyerhettek a különböző műhelyek munkáiba.

Pneumatika, 3D tervezés inventorral, CNC-műhely és a nyelvi előkészítő külön előadást tartott, a bejáratnál pedig a bánkis diákok saját tervezésű és készítésű robotjaikat mutatták be Vámosi Zoltán vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában