Szakmai programok várják a diákokat

2018.10.25. 07:00

Rendvédelmi hetet tart a Dunaferr szakközépiskola

A rendvédelmi szervek munkájának szinte minden területébe bepillantást nyernek a diákok a hét három munkanapján a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett szakmai programokon.

Körmendi Erzsébet

A Dunaferr iskola két telephelyén képeznek köznyelven fogalmazva rendvédelmi tanulókat, jelenleg összesen négy évfolyamon, hat osztálynyi diák tanul az intézmény közszolgálati ügyintézői szakán. Elsősorban nekik szól az a három napba sűrített gazdag program, amelyet a pedagógusok, szakemberek állítottak össze számukra azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kicsit összehozzák a két telephelyen tanulókat is. Első azonban a szakmaiság: a lövészet, az akadálypálya, az előadások mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a rendészeti tanulók megismerjék a rendvédelmi szervek munkáját, hangsúlyozza Ludányi Géza, aki pedagógusként fő szervezője a programnak.

izonyíthatják a dunaferres diákok azt is a szakmai napokon, hogy milyen ügyesen bánnak a puskával Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Az osztályok tanulói kipróbálhatták magukat tegnap is lövészetben, illetve az akadálypályán is olyan jellegű ügyességi feladatok szerepeltek, amelyek hasznosak lehetnek majd egy esetleges továbbtanulási felvételinél akár a rendvédelmi szakközépiskolában, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is. A fegyverbemutatót is nagy érdeklődéssel figyelték a fiatalok, valamint kíváncsian hallgatták az előadást, amely ezúttal a könnyű testi sértés jogi vonatkozásairól szólt, külön kitérve a fiatal korú elkövetőkre.

A tűzoltóautó eszközeit, felszerelését is megismerhették a fiatalok

Ma folytatódik a lövészet, és az akadálypálya is várja a diákokat. Mellette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tart toborzót, valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér megyei szervezetének képviselője látogat az intézménybe. Az ő tájékoztatója annál inkább érdekes lesz, mert a Dunaferr iskola rendészeti szakán végzett tanulók vagyonvédelmi képzésben is részesülnek, így ebben a szakmában is el tudnak helyezkedni, miután elvégezték az iskolát. Érdekesnek ígérkezik a mai napon a közlekedési baleseti helyszíni szemle, amit az udvar bitumenes pályáján tanulmányozhatnak a tanulók, valamint a Dunaferr Zrt. Foglalkoztatás-egészségügy és Mentőszolgálati Főosztály mentőbemutatót tart a program keretében.

A nyílt napon is lesznek programok

Holnap, pénteken tartják azt a nyílt napot, amelyre a rendészeti szakma és képzés iránt érdeklődő nyolcadik osztályosokat várják az intézménybe csoportos osztálylátogatás, vagy egyéni érdeklődés formájában reggel nyolc órától várhatóan délig. A vendégeknek bemutatót tartanak a tornateremben, valamint megtekinthetik az intézményt is. Közben a szakmai nap keretében a dunaferres diákok ellátogatnak a helyi vízirendészeti rendőrőrsre, valamint az internet veszélyeiről hallhatnak előadást, illetve bűnmegelőzési bemutatót is láthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában