kutyashow-t tartottak a Szalki-szigeten

2018.10.30. 11:30

Négylábú szépségek, a fajtájuk legjobbjai

Több száz fajtatiszta eb mérettette meg magát a Szalki-szigeten vasárnap. A Nemzeti CAC kutyashow lehetőséget adott az ország tenyésztőinek arra, hogy kemény munkájukról legkiválóbb kutyáikon keresztül tegyenek tanúbizonyságot.

Tóth Alexandra

Rangos kutyás versenynek adott otthont a kemping, a nemzetközileg is elismert bírák előtt 160 kutyafajta legszebb egyedei indultak a Best in Show címért.

Büszkén felszegett fejek, tökéletesen tartott pózok és fegyelem a bírálat során Fotók: Zsedrovits Enikő

A helyszínen már fél nyolctól fogadták a nevezőket, a kiállítás és a bírálatok pedig tíz órakor kezdődtek. Az addig eltelt idő alatt sem tétlenkedtek a gazdik: a versenyzők szőre sosem lehet elég selymes, körmük pedig elég ápolt. Volt, aki – kis túlzással – egy komplett kutyakozmetikát hozott magával, mások csak egy-egy kempingsátorba húzódtak el kutyájukkal.

A bírálat 12 körben történt, a legtöbb indulóval pedig a legintelligensebb fajtának tartott border collie-k és Magyarország legkedveltebb kutyafajtáját tenyésztők, a staffordshire terrieresek voltak.

A senior és junior felvezetők versenye mellett olyan kategóriákban is lehetett nevezni, mint a legszebb kölyök, a legszebb veterán és a legszebb dunaújvárosi tulajdonú kutya, de külön kategóriákban versenyezhettek törzskönyv nélküli fajtatiszta, illetve keverék kutyák is.

Fényes és tökéletesen tartó frizura: nem csak a nőknek fontos

A kutyashow hét végi programnak sem utolsó, ám a verseny fényét emeli, hogy több dunaújvárosi vagy környékbeli kutya–gazdi páros is díjjal térhetett haza, akadt, aki többel is. A teljesség igénye nélkül: Molnár Szabolcsné Tischner Veronika ír szettere hobbi kategóriában első helyet, Balla Orsolya kutyusa keverék kategóriában a második helyet hozta el, Szabó Adél saluki kölyök kutyája és Józsa Rita szintén kölyök beauceronja pedig egyaránt a nagyon ígéretes kölyök minősítést kapta. A Venyim Gyöngye Kennel berni pásztorai CAC-minősítést kaptak, és bezsebeltek egy nagyon ígéretes bébi minősítést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában