tették fel a kérdést

2018.10.15. 07:45

Nálatok laknak-e állatok?

Az idén ősszel is megszervezte a perkátai Szivárvány óvoda a hagyományos, állatok világnapja köré szervezett projekthetét a közelmúltban. A hét fő témája az állatok szeretete és a velük való bánásmód volt.

Horváth Dóra

Interaktív bemutatókkal készültek az óvodapedagógusok a csoportok számára, mondókákat, verseket, dalokat tanultak meg a gyermekek. Az óvoda faliújságját szintén kidekorálták a csoportok: az általuk választott állatokat készítették el különböző technikákkal. A héthez kapcsolódóan 2018. október 5-én kisállat-találkozóra került sor az óvodában, ahova a gyerekek elhozhatták a saját kis kedvencüket bemutatni társaiknak és az óvoda dolgozóinak. Nyuszi, csincsilla, papagáj, kiscsibe, hörcsög, csiga és póni egyaránt jelen volt a szülők által a találkozón, s miközben a gyerekek nézelődtek, addig a falra egy akváriumot vetítettek ki, amely előtt szintén elidőzhettek, megnézhették az ott mozgó tengeri állatokat.

Kutyabemutató tette még érdekesebbé a perkátai óvoda világnapi rendezvényét
Fotó: Horváth Dóra

– Maga a témaválasztás igen hálás, hiszen az állatok minden kisgyermekhez közel állnak – árulta el Győrikné Kargl Mária, a Szivárvány óvoda vezetőhelyettese, a projekthét szervezője. – Ki ne szeretne megsimogatni egy nyuszit vagy kiscicát? Ezért tartjuk meg már évek óta az új óvodában a kisállat-találkozót, amely egyben a projekt eredménye is volt.

A délelőtt folyamán megérkezett a FalkaLand nevű csapat, amelynek tagjai kutyabemutatóval tették még színesebbé a világnap alkalmából szervezett eseményt. A gyerekek aktív szerepet kaptak a bemutató során, részt vehettek ők is az előadásban, így mindenki még kellemesebb élménnyel térhetett a délutáni pihenőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában