rangos elismerés

2018.10.15. 16:11

Idén is javaslatot tehet Pro Cultura Intercisae díjra városunkban

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése önkormányzati rendeletével döntött a  PRO CULTURA INTERCISAE díj megalapításáról.

duol.hu

pro cultura Fotó: ZsE

Dunaújváros Megyei Jogú Város tájékoztatása szerint a díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek. A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható. A díjat egy személy vagy közösség csak egyszer kaphatja meg. A díj adományozására javaslatot tehet bármely személy, illetve közösség.

A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását, továbbá a egyén esetében a díj kifizetéshez szükséges adatokat (születési hely és időpont, anyja neve, TAJ szám, adóazonosító).

A javaslatot 2018. november 15-éig írásban kell eljuttatni Cserna Gábor polgármester úrhoz (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. Polgármesteri Hivatal)

A borítékra kérjük ráírni: PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ.

A díjat 2019. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a polgármester úr adja át, ünnepélyes keretek között.

Vezető képünk archív.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában