folytatás következik

2018.10.31. 14:00

Híres sportolóink képeivel díszítenék a beton támfalat

A nyár szenzációja volt, hogy a Római városrész peremén, a bástyafalon várostörténeti fotográfiákat idéző graffitisorozatot készítettek az InkSane tetoválóstúdió munkatársai. Az akciónak rendkívül pozitív fogadtatása volt. Most már biztos, lesz folytatás is.

Balla Tibor

Az ötletgazda Joó László Joe már akkor így fogalmazott:

„Számtalan terv van még a fejünkben a várossal kapcsolatban. Rengeteg olyan felület van, ahová hasonló dolgokat vagy akár színes alkotásokat lehetne felfújni. ...Én nagyon szeretném, ha ez a város kitűnne a nagy iparvárosok közül azzal, hogy kicsit jobban teret ad az utcaművészeteknek, hogy élhetőbb legyen egy kicsit a környezetünk”.

A közelmúltban Cserna Gábor polgármester közösségi oldalán tette közzé a hírt: „Újabb festésre váró falat szemelt ki magának Joó László (Joe) és csapata. A Római városrészi retrófal után a sportpályákhoz vezető út beton támfalára festené fel (bocsánat, fújná fel) városunk legkiemelkedőbb sportolóinak és csapatainak képét. Az eddigi tervek szerint 6-7 együttes vagy sportoló megörökítésére van lehetőség a falon. Kérem, mondják el véleményüket, hogy kik azok, akiket szívesen látnának a sportpályák felé menet.” Elképesztő kommentáradat indult meg, megszámlálhatatlan javaslat érkezett és érkezik folyamatosan, hogy ki, kik kerüljenek a dicsőségfalra. Tudtuk, hogy rettentően sok kiváló sportolólegendát nevelt ki a város, de nem is sejtettük, hogy ennyit.

Joó László Joe és csapata teli van új és új, jobbnál jobb tervekkel Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Joó László csapata már megszerezte a gyakorlatot is időközben, egy nemrégiben nyílt vendéglátóegységet dekoráltak ki, ahol többek közt Puskás Öcsi képe is a falra került. Hamarosan a DFVE csapatának konditermét festik ki. Joe úgy érzi, egyre több pozitív visszajelzés érkezik feléjük, és köszöni mindenkinek, aki bárhogyan is, akár egy jó szóval is támogatja őket. Mindenképpen szeretnének menetelni előre, egyre nagyobb, látványosabb műveket létrehozva a városban. Ehhez a projekthez már elnyerték az önkormányzat támogatását, sőt, a DVG Zrt. rendbe is hozza a falfelületet a festés előtt.

Nevek, ötletek, hozzászólások

„Talán a város első olimpikon birkózójával, Nyers Laci bácsival illene elkezdeni azt a falat!” „Úgy gondolom, Kulcsár Anitának mindenképp helye lenne azon a falon!” „Tóth István a helyes válasz, az egyik helyes válasz, a Dunaújvárosi Kohász színeiben 306 mérkőzést játszott, szerepelt az olimpiai válogatottban, Maradonát kellett kivennie a játékból.” „Nagy Ervin, Csepecz Feri, Formaggini, Márta Sanyi, Lovász Béla a Dunaújvárosi Kohász labdarúgói” „Takács Krisztián úszó, aki négy olimpián vett részt eddig, ezt pedig szerintem egyetlen dunaújvárosi sportoló sem mondhatja el magáról.” „Matéz Tivadar! Nagyon-nagyon sok lurkót indított el annak idején a sport útján.” „Kocsis Böbe, Lengyel Ferenc, Gurisatti Gyula, Erdősi Péter, Supola Zoltán, Primász Ágnes, Rosta Miklós.” „Zavadszky Gábor foci, Fabó Éva úszás, Sipos Edit vízilabda.” „Mivel sok ember van, aki sokat tett, ezért szét kellene osztani. Arra gondolok, hogy a focisták a stadionnál, az úszók az uszodánál, a hokisok a jégnél. S, ha nincs elég fal, állítani kellene.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában