még tart a szavazás

2018.10.13. 17:00

A spártai lányok maguk mögé utasították a mezőnyt

A Spartan Cheerleading Sportegyesület tehetséges fiataljai indultak a Digi Sport A Nap Hőse nyereményjátékon, melynek lényege, hogy hétről hétre 5 versenyzőre lehet szavazni, a hét nyertese tovább jut a havi szavazásra, ahol ismét összemérik az erejüket.

Varga Zsófi

Aki megnyeri a végén a szavazást, megkapja a fődíjat, ami 100.000 forintos ösztöndíj lesz egy éven keresztül. Tehát a tét nem kicsi, a heti szavazásokat eddig két dunaújvárosi sportoló megnyerte, itt még nincs vége a történetnek, hiszen a cheerleader csapatból többen is jelentkeztek a megmérettetésre. A két nyertessel, Zorics Reginával és Gyimesi Bettinával készítettem interjút.

Hogyan kerültél kapcsolatba a cheerleading sportággal?

Gy. B. : Mielőtt csatlakoztam az egyesülethez, előtte balettoztam. Egyik osztálytársam eljött egy edzésre, én vele tartottam, megtetszett és ittragadtam. A balettos múlt sokat segített, pl. a hajlékonyság miatt.

Z. R. : A Facebookon ismerkedtem meg a cheerleading sportággal, egy hirdetés által és nagyon megtetszett. 2016 óta vagyok a Spartan Cheerleading Sportegyesület tagja.

Gyimesi Bettina
Fotók: Spartan Cheerleading Sportegyesület

Milyen poszton szerepelsz a csapatban?

Gy. B. : Vannak a base-ek, ők állnak a szélen, a backspot a bokát fogja és a flyer, az akit emelnek. Én flyer vagyok.

Z. R. : Én is flyer vagyok, ami azt jelenti hogy engem emelnek és dobnak fel a csapattársaim.

Milyen célkitűzéseid vannak ezzel a sportággal?

Gy. B. : Az Európa Kupára készülünk, ahol minél jobb eredményt szeretnénk elérni.

Z. R. : A szezon végén mindig van egy komolyan megmérettetés, most ez az Európa kupa Németországban, a célom az, hogy itt minél jobban szerepeljünk.

Zorics Regina

Egyéb teendőiddel, pl. iskolával hogyan tudod összeegyeztetni a sportot?

Gy. B. : Iskola után általában egyből ide jövök edzésre, aztán utána tudok tanulni. Egy héten két edzés van, ez a csapattal történik és van két alkalom, ami úgynevezett open edzés, ami azt jelenti, hogy azon bárki részt vehet, kezdők is és itt lehetőség van arra, hogy gyakoroljuk azokat az elemeket, amit szeretnénk fejleszteni.

Z. R. : Most kezdtem a 11. osztályt, ami már elég nehéz a fakultációk miatt, és nagyon sokat kell tanulni, de a sport az életem, ezért próbálok mindig ott lenni az edzésen, és a lehető legjobb formámat hozni.

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában