FŐORVOSI ÉRTEKEZLET JUBILEUMOKKAL

2018.10.01. 16:30

Újabb jubilálókat köszöntöttek a Szent Pantaleon Kórházban

A hétfői rendszeres főorvosi értekezlet napirendi pontjai előtt dr. Mészáros Lajos főigazgató köszöntötte az október hónapban jubiláló munkatársakat.

Pantaleon.hu

Fotó: Szent Pantaleon Kórház

Dr. Palaczki Aranka belgyógyászati osztályunkon hematológus főorvosa, dr. Kollarics Béla a szemészeti osztály főorvosa, valamint dr. Baráth Miklós a sebészeti osztály szakorvosa 40 év közalkalmazotti jogviszonyban töltött szolgálati ideje alapján részesült jubileumi jutalomban.

A jubileumi oklevelek átadásán túl a főigazgató és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató büszkén gratulált két ápoló kollégánknak, Lázárné Lukácsi Tímeának és Szabadosné Farkas Zsuzsannának, akik 2018. szeptember 21-én Csákváron a Megyei Szakdolgozói Napon Semmelweis elismerő oklevelet kaptak.

Lázárné Lukácsi Tímea

1994. október 24-én helyezkedett el intézményünk Traumatológiai Osztályán mint általános ápoló. A felnőtt szakápolói képesítését 1997-ben szerezte meg, majd 2001. július 7-én diplomás ápoló végzettséget szerzett a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskola Karán. Precíz munkája, megbízhatósága, elhivatottsága elismeréseként 2000. október 1-jén főnővérnek nevezték ki. 2014. április 16-án egészségügyi szakoktatói végzettséget szerzett. Munkája mellett a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában óraadó tanárként tevékenykedik. Oktatói tevékenysége során az ápolásszakma megismerésére fókuszál. A tanulókkal a szakma szépségeit és nehézségeit is megismerteti. Oktatókórház révén a gyakorlaton lévő tanulóknak segítséget nyújt, a gyakorlati vizsgára történő felkészülésüket segíti.

Lukácsi Tímea üde színfoltja a Traumatológiának, lelkesedésével, szakmai alázatával elősegíti a frissen végzett kollégák beilleszkedését, szakmai munkáját. Kapcsolatot tart a hozzátartozókkal, ha kell segít a megváltozott állapot könnyebb elfogadásában. Erkölcsi, etikai szempontból az ápolói szakma iránti elhivatottsággal, méltó tisztelettel, szeretettel és megbecsüléssel látja el a feladatait. Kiváló közösségi ember, a kollektíva oszlopos tagja. Aktív, innovatív feladatokat bátran felvállaló közösségi személyiség. Mint vezető, igyekszik jó kapcsolatot tartani a kollégáival, a feletteseivel és más szakterület munkatársaival. A megszerzett ismereteit képviselve vezeti a rábízott szakdolgozókat mindennapi munkájukban. Az emberi jó kapcsolatok fenntartását, a biztonságos és nyugodt munkakörnyezet kialakítását fontosnak tartja, így a betegek bizalommal, nyugodt körülmények között gyógyulhatnak. Harmonikus munkakapcsolat kialakítását helyezi előtérbe az ápolás legmagasabb szintjének az eléréséhez. Szakmai tanácsaival támogatja a betegellátás minőségi javítását. Kiemelkedő lelki készsége, hogy szeretettel és türelemmel foglalkozik egyaránt beteggel, ápolóval, orvossal, bárkivel, aki hozzáfordul segítségért. Szakmai életútja során számtalan módon bizonyította elkötelezett hivatástudatát. Elméleti ismeretei az ortopédiai, traumatológiai betegek akut és kora rehabilitációjára is kiterjed, amelyben hosszú évek óta nagy gyakorlata van.

Lukácsi Tímea egész életében fontosnak tartotta a harmonikus családi háttér biztosítása mellett, a saját szakmai fejlődését, épp ezért rendszeresen részt vesz szakmai fejlődését elősegítő továbbképzéseken és konferenciákon.

2005 óta MESZK tag, 2014 óta a MESZK szakértői és vizsgabizottsági tagja. Helyi küldöttként jelenleg is segíti a kamarai munkát.

Szabadosné Farkas Zsuzsanna

1983. szeptember 7-én helyezkedett el kórházunkba tanfolyamos ápolóként. 1985. július 1-től a Neurológiai Osztályra került gyakorló ápolóként. A felnőtt szakápolói vizsgáját 1986. július 1-jén szerezte meg. 2004. július 1-jén „E” kategóriás vizsgát tett. Munkáját nagy odafigyeléssel, precizitással és lelkiismeretesen végzi. Határozott fellépésű, empatikus, jó problémafelismerő képességgel rendelkezik. Munkája elismeréseként 2002. szeptember 1-jétől osztályvezető főnővér-helyettes feladatokat lát el. Rendkívül sokoldalú személyiség, akinek több évtizedes szakmai, elméleti és gyakorlati tapasztalata van. Kedves vidám lénye igazi közösségi emberré emelte, kollégáival, a betegekkel és a hozzátartozókkal is mindig megtalálja a megfelelő hangot. Segítőkészsége, érdeklődése, nagy szakmai tudása sok kezdő szakdolgozó életét, szakmai fejlődését könnyítette meg a Neurológiai Osztályon.

Szabadosné Farkas Zsuzsanna a MESZK megalakulása óta tag, 2015 óta a helyi területi szervezet küldötte. Aktívan részt vesz a MESZK munkájában, azok megvalósításában

vezető képünk archív fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában