avatóünnepség

2018.09.24. 07:30

Új sportbázissal gyarapodott a város

Vasárnap egész napos programmal várták az érdeklődőket a megújult Radari Sporttelep központjában.

Szabó Szabolcs

Ha megengedik egy privát sztorival kezdeném: anno sok évvel, évtizeddel ezelőtt még Fejes Laci bácsi vezényletével próbáltam elsajátítani a futball névre hallgató sportág alapjait. A végeredmény nem a korszakos „Edzőbán” múlott..., tehát a legendás tréner már anno is sokszor felemlegette, hogy ideje lenne egy nagy renoválásnak a radari pályán. Ha az égiekből az elmúlt vasárnapra visszatekintett, bizonyára mosolygott. A műfüves – bár ezzel lehettek volna gondjai... – szépen felújított pályán az ifjak gyakorlatoztak, a világszívonalúvá varázsolt küzdősportarénában pedig jól dolgoztak az ifjak. Vasárnap a szinte teljesen felújított Radari Sportcentrumban vizitálhattunk.

A megújult sportközpontot ünnepélyes keretek között tegnap adták át számos családi és szórakoztató program kíséretében
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az alapoktól végigkísérte a munkálatokat, így egy minden igényt kielégítő küzdősport csarnokkal gyarapodott a város sportélete. A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés, amely több más, már átadott létesítményt is magába foglal – 650 millió forintból újult meg. A munkálatok egészét a DVG Zrt. végezte. A hivatalos megnyitón Cserna Gábor, a város polgármestere elmondta:

A megnyitón Cserna Gábor polgármester mondott beszédet
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Emlékezhetünk, 18 évvel ezelőtt lettünk a Nemzet Sportvárosa, e címre azóta is büszkék vagyunk, képviseljük. Számunkra nem üres szólam, hiszen a sporttámogatásban, a sportági fejlesztésekben tükröződik. A teljes egészében megújult Radari Sporttelep bizonyítja, hogy jó munkát végeztünk, és sok fiatalnak adtuk, adjuk meg a lehetőséget a további fejlődéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában