Véget ért a vakáció

2018.09.03. 12:00

Ez történt az elmúlt héten Dunaújvárosban

A nyár utolsó hete sem maradt eseménytelen a városban és környékén.

Pekarek János

Hétfő

Idén is megrendezték az 1Úton zarándoklatát a Mária út több szakaszán. A dunaújvárosi zarándokok a rácalmásiakkal és az adonyiakkal együtt a kulcsi kereszthez gyalogolhattak az idei, az édesanyáknak felajánlott rendezvényen.

Kedd

Stermeczki András evangélikus lelkész és felesége egy ösztöndíjnak köszönhetően kilenc hónapot a németországi baden-württenbergi magyar közösség gondozásában tölt el.

Szerda

Vészesen fogynak a nyári szünidőből hátralévő napok, közeledik a tanévkezdet. A Széchenyi István Gimnázium leendő elsős diákjai kétnapos gólyatáborban ismerkedhettek egymással, az iskolával és az intézmény diákéletével.

Csütörtök

Tűzoltók versenyeztek: Ambrus László tűzoltó zászlós a legjobbak között volt. A bükfürdői nemzetközi bajnokságon, a legerősebb és a legkitartóbb tűzoltók versenyén, vagyis a TFA-n százhetvenen álltak rajthoz. Ambrus László, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság szerparancsnoka, aki másodszor indult a megmérettetésen, a középmezőnyben, a 87. helyen végzett.

Péntek

Bővült a szociális étkeztetésre jogosultak köre, mondta el sajtótájékoztatóján Cserna Gábor polgármester. Ezentúl olyanok is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást, akik korábban nem tehették meg: minden, Dunaújvárosban állandó lakhellyel rendelkező, 75 évesnél idősebb lakos jogosulttá vált erre a szociális szolgáltatásra.

Szombat

Jónak ígérkezik az idei termés az adonyi szőlőhegyen, a bor is meghaladhatja a tavalyi évjárat színvonalát, mondta lapunknak Schmidt Attila, a helyi borrend nagymestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában