Épül a DLSZ arénája

2018.08.04. 16:00

Teljesen megújul a Lorántffy-iskola műfüves pályája

A város amatőr sportélete egyik központjának számított az utóbbi évtizedben a Lorántffy- középiskola területén található műfüves futballpálya, amely e nyáron teljesen megújul, a részletekről Petrás Gábor, a DLSZ képviselője beszélt lapunknak.

SzSz

Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése még idén januárban döntött arról, hogy több mint bruttó 11 millió forint értékben támogatja a Lorántffy- középiskola területén található műfüves sportpálya teljes körű felújítását. A munkálatokat a Dunaújvárosi Labdarúgó-szövetség (DLSZ) kezdeményezte. A beruházás aktualitásairól Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára számolt be lapunknak:

Visszabontás az alapokig, az új borítás mellett új vízelvezető rendszert is kap a pálya
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Az önkormányzattal és a kivitelezővel is úgy sikerült megállapodnunk, hogy a munkálatok a nyári holt szezonban történjenek. Bár számos nyári sporteseményt is szervezünk, ezeket sikerült áthelyeznünk más helyszínekre. A lényeg, hogy a város nagylelkű támogatásának – amelyért ezúton is hálásak vagyunk – köszönhetően megújul a teljes pályatest, új szegélyeket, műfüves borítást kap, valamint a vízelvezetés érdekében alácsövezik a pályát. Annyit érdemes megjegyezni, hogy egy viszonylag régi technológiával épült műfüves pályáról van szó, így bőven van mit csinálniuk a szakembereknek. Örömteli, hogy Makai Gábor személyében egy helyi vállalkozó vállalta, hogy az Inox-Csőszer Kft., a DLSZ-szel együttműködve, felújítja a lelátót, a szurkolói székeket, valamint új festést kapnak a kapuk is – mondta el megkeresésünkre Petrás Gábor, aki kiemelte, bízik benne, hogy már a kispályás szezon előtt hivatalosan is átadhatják majd a pályát, amelyet a helyi amatőr sportszervezetek mellett a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, valamint a Lorántffy-középiskola diákjai is használnak majd, csakúgy, mint a pályán gyakran játszó helyi fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában