Véget ért a dzsembori

2018.08.06. 17:30

Sátrat bontottak és elutaztak egy hét után a cserkészek

Aligha van a városban mára olyan, aki ne tudná, cserkészek táboroztak nálunk.

Balla Tibor

Véget ért a 20. Közép-európai Cserkészdzsembori, a CEJ (Central European Jamboree) egyhetes programsorozata. Hiába a péntek esti záróbuli, a 20. Közép-európai Cserkészdzsembori résztvevőinek már reggel hét órakor ébresztőt trombitáltak a Szalki-szigeten.

A hátizsákokban nincs több, mint az ideérkezéskor, de a szívükben biztosan sok szép emlékkel távoztak a cserkészek Dunaújvárosból
Fotók: Zsedrovits Enikő /Dunaújvárosi Hírlap

Ébredés után rögvest neki is álltak lebontani nem csak a lakósátrakat, de a tábor többi részét is, színpadot, kerítést és a rendezvénysátrakat. Természetesen most sem hagytak maguk után szemetet, igyekeztek mindent eredeti állapotban visszaadni a városnak, úgy, ahogyan egy héttel korábban átvették.

Szombaton már a kora reggeli órákban nekiálltak lebontani a sátrakat, és becsomagolni a holmijukat az utazáshoz

Ez alatt az egy hét alatt egy dolog biztosan megváltozott bennük, élményekben sokkal gazdagabban térhetnek vissza anyaországaikba, és most már biztosan más kép él bennük nem csak Magyarországról, de Dunaújvárosról is. Amit ők láthattak, az a legkevésbé sem az acélgyártáshoz kötődik. Abban pedig csak bizakodhatunk, hogy ha ismét Magyarország rendezi a dzsemborit, akkor annak ismét a Szalki-sziget adhat otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában