Megszépül Nagyvenyim iskolája

2018.08.01. 11:30

Az illetékes tankerület és az önkormányzat is sikeresen pályázott

Javában zajlik a napokban a település oktatási intézményének felújítása. A munkálatokról, a község polgármesterét, Vargáné Kaiser Katalint kérdeztük.

Szabó Szabolcs

Szinte teljes mértékben megújul a nagyvenyimi iskola Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Alapvetően két sikeres pályázatról beszélhetünk. Egyiket az önkormányzat viszi, a másikat pedig a tankerület. Az önkormányzat bruttó 104 millió forintot nyert egy kétütemes, főként energetikai pályázatra. E keretösszegből az első ütemben felújítottuk az iskola már leromlott kazánházát. A második, szintén energetikai pályázat keretében pedig a hőszigetelésre fókuszálunk. Ezen látványos munkálatok már hamarosan befejeződnek, hiszen szeptember 1-jével kezdődik majd a tanítás, és addigra mindent meg kell csinálni – fogalmazott lapuknak a település polgármestere, aki kiemelte, hogy az akadálymentesítést is megoldják e pályázatokon belül.

Az ütemezett tervek szerint halad az iskolai beruházás

Az említett pályázatokon keresztül az önkormányzat 104 millió forintot nyert, valamint a tankerület is közel 70 milliót fordít a felújításokra.

Szinte teljes mértékben megújul a nagyvenyimi iskola Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Azaz szinte teljes mértékben megújul Nagyvenyim iskolája. – E beruházásért nagyon sokat dolgoztunk, a munkálatokra szabott idő viszonylag szoros volt, de a jelenlegi helyzetet tekintve úgy vélem, hogy a korábban ütemezett terv szerint haladnak a munkálatok. A kivitelező cégek tekintetében annyit tudok elmondani, hogy mindig is törekedtünk arra – amennyiben a törvényi és egyéb feltételeknek megfelelnek –, hogy helyi vállalkozót válasszuk egy ilyen nagyívű munka kivitelezésére. Hatalmas öröm számomra, hogy ezen cégek megfeleltek a legkomolyabb követelményeknek is és helyi embereknek adtak munkát, sőt a helyi iparűzési adót is gyarapítják majd – mondta el lapunknak a polgármester, aki a munkákról szólva folytatta:.

Vargáné Kaiser Katalin: Szeptemberig végezni kell a munkával

– Számos bejáráson vagyunk túl és a jelentések szerint az ütemezett tervek szerint haladunk. Sok-sok egyeztetést igényelt eddig is az, hogy öszszehangoljuk a KLIK és az önkormányzat pályázatait. Az utóbbi hónapok sikeres teljesítései is azt bizonyítják, hogy e feladatot jól oldottuk meg – fogalmazott lapunknak Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában