gyász

2018.08.27. 19:00

Elhunyt Csányi János, perkátai festő

Elhunyt Csányi János, perkátai származású festő, restaurátor, aki 2017 novemberében bemutatkozott Perkátán alkotásaival, a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat által, a Csányi család tiszteletére berendezett kiállításon.

duol.hu

A Perkátai Nagyközség hivatalos oldalának tájékoztatása szerint, elhunyt Csányi János. A festő 1957. április 29-én született, tanulmányai során szobafestő-mázoló szakképesítést szerzett, 1976-ban Budapestre költözött, ahol leérettségizett. Festményeit először 1987-ben állította ki Csepelen, a művelődési házban. A Cigány Ház képzőművészeti alkotótáborait vezette 1991-től. A ferencvárosi Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiváljának aktív részt vevője volt a 2000-es évtől, s 2002-ben a magyarországi református egyház által kiadott négy evangéliumot illusztrálta. A „Keres az Istent – kisdedet találsz” című tárlaton is láthatóak voltak képei, továbbá részt vett a perkátai templom felújítási munkálataiban is. Családja felajánlásának köszönhetően szülőfalujában, Perkátán is megtalálható lesz alkotásainak egy része.

Elmúlás / olaj, farost, 60x80 cm
Fotó: sulinet.hu

Csányi Jánost 2018. szeptember 7-én, 17 órakor, Budapesten, a XVI. kerületi Szent Mihály-templomban búcsúztatják el.

Képünk a Sulinet oldalán található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában